U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csoda! A Sopron Basket bejutott az Euroliga döntőjébe a YDÜ 68-65-ös legyőzésével

2018.04.20. 22:37 | EuroLiga

Csodát tett a Sopron Basket, miután a török Yakin Dogu Universitesi-t 68-65-re legyőzte az Euroliga elődöntőjében. Roberto Iniguez együttese hatalmas szívvel játszva, akkor sem adta fel a meccset, amikor a törökök 19 pontról fordítottak. Végül Jelena Milovanovic triplája döntött. Az ellenfél a fináléban az UMMC Jekatyerinburg lesz.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Igazi Euroliga elődöntőhöz méltó hangulat fogadta a csapatokat Sopronban. Fordulatos negyeddel indult a mérkőzés. A törökök 7-2-vel kezdtek, de a folytatásban 15-2-es sorozattal fordított a Sopron. Ismét remek csapatteljesítményt láthattunk a mieinktől, mely során hatan betaláltak. A lepattanócsatát is nyerve 19-12-re vezetett 10 perc után Roberto Iniguez együttese. A második negyed elején 21-17-re meg felzárkóztak a törökök, majd jött egy 12-2-es sorozat, amivel kialakult az a különbség, ami meghatározta a félidőt. A nagyszünetben 40-30-as előnyben volt a magyar csapat. A játék képét hűen tükrözi, hogy mindössze két eladott labdája volt a soproniaknak. Erre 8 gólpassz és 6 szerzett labda jutott.

 


A harmadik negyed eleje álomszerűen indult. Nem telt el 4 perc és 51-32-es előnyben voltak a soproni lányok. Ugyanazt a lehengerlő játékot láthattuk, amivel március közepén a Fenerbahce-t sikerült megroppantani. A YDU azonban meccsben tudott maradni. A találkozó hevében a helyszínen igencsak sok ítéletet vitatott mindenki, aki a Sopron sikeréért szorított. Azt is azonban hozzá kell tenni, hogy a játékrész utolsó percében két tripla lélektanilag vissza tudta hozni egy ilyen mélypontról a meccsbe a YDÜ-t. A záró szakasz első perceiben úgy nézett ki, hogy 10 pont környékén sikerül tartani az előnyt. Turner triplája után még 61-48 állt az eredményjelzőn.


Az utolsó hat perc biztosan bevonul a klasszikusok közé. Quanitra Hollingsworth találataival a magas posztokon fáradni látszó Sopron ellen gyorsan megfelezte hátrányát a YDÜ. Két és fél perccel a lefújás előtt pedig a vezetést is átvették 62-61-nél. A Sopront azonban vitte előre a szíve és a 19 ponttal záró Yvonne Turner zseniális megoldásaival 65-64-nél ismét a magyar csapat járt előrébb. Az utolsó percbe érkezve Vandersloot büntetőjével egyenlítettek a vendégek. A hajrában mindkét csapatnak volt labdája a győzelemhez. Végül 1.2 másodperccel a vége előtt Jelena Milovanovic triplája döntött. A Sopron Basket egy csodálatos szezont megkoronázva bejutott az Euroliga döntőjébe, ahol az ellenfele az UMMC Jekatyerinburg lesz.

 

Eredmény
Sopron Basket - Yakin Dogu Univ. 68-65 (19-12, 21-18, 16-16, 12-19)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: