U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a bajnoki döntő Romániában

2018.04.20. 09:32 | Románia

Pénteken megkezdődik Romániában a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK között az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntő párharc. Az esélyes egyértelműen a sepsiszentgyörgyi gárda, mely sorozatban harmadik alkalommal hódítja el a trófeát.


Az idei évadot Romániában egyértelműen a Sepsiszentgyörgy uralta. Az alapszakaszt és a középszakaszt 19 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel zárták. A rájátszásban nem találtak legyőzőre. Megnyerték a Román Kupát és nemzetközi porondon, az Európa Kupában sikerült továbbjutni a csoportból. A Szatmárnémeti a saját lehetőségeihez és játékerejéhez képest szintén nem teljesített rossz szezont. A tabellán stabilan tartották második helyüket, döntőt játszottak a kupában és a megnyerték a CEWL-t. Nemzetközi sorozatban élen végezni még akkor is szép eredmény, ha kirívóan szerény mezőnnyel futott idén a CEWL.

 


A két csapat eddig négyszer találkozott az idei szezonban. Mindegyik alkalommal a Sepsi-SIC hagyhatta el győztesen a pályát. Ezek közül a Román Kupa fináléjának lett utóélete, hiszen légiósok jogosulatlan szerepeltetésére és mérkőzést befolyásoló játékvezetői tévedésekre hivatkozva a Szatmárnémeti megóvta a meccset. Ez inkább a pillanatnyi csalódottságnak a számlájára írható. Végül nem fogadták el az óvásukat.


A két keretet nézve nem kérdés a Sepsiszentgyörgy fölénye. Több minőségi rutinos játékosuk van és a csapatuk szerkezete is ideálisabb. Sydney Wallace, Tyaunna Marshall, Adrienne Webb és Esie Fontaine négyese még az Európa Kupa középmezőnyének szintjén sem rossz légiósok, a csapat hosszabb ideje együtt játszó magja pedig sok nagy csatát megélt már. A Szatmárnémeti Taneisha Harrison és a rendkívül rutinos, hosszú légióskodás után tavaly hazatérő Andra Mandache kettősére épít. Már az nagy eredmény lenne, hogy tudnának egy mérkőzést nyerni. A bajnoki címük az egész európai szezon egyik nagy meglepetését jelentené.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: