U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szombaton rendezik a Francia Kupa döntőjét

2018.04.20. 13:25 | Franciaország

Szombaton kerül sor Párizsban a Francia Kupa döntőjére, mely során a Bourges Basket és a Carolo Basket Charleville-Mézières küzd a trófeáért.

 

Fotó: FFBB

Fotó: FFBB


Franciaországban egy hétvégén rendezik a profi női és férfi, illetve az U17-es korosztály és a második vonal kupasorozatának döntőjét. A nőknél megismétlődik a tavalyi finálé párosítása, amikor a Bourges Basket és a Carolo Basket Charleville-Mézières méri össze az erejét. Egy évvel ezelőtt a Bourges 75-65-ös győzelmet aratott. Akkor a 26 pontig jutó Clarissa Dos Santos lett a finálé MVP-je. Az idei párosítás pikantériája, hogy a brazil center (egy nagyon rövidke soproni kitérő után) már a Charleville-Mézières csapatát erősíti. Mellette Ana Filip és Sara Chevaugeon is a Bourges-tól szerződött át a riválishoz.

 


Mindkét gárda jó szezont fut. A Bourges a nyári átalakulásokat követően ősszel még nehezen találta a ritmust, de az Euroligában bejutottak a rájátszásba és megnyerték a bajnoki alapszakaszt. A Charleville-Mézières pedig második helyen zárt az alapszakaszban, míg az Európa Kupában a 8+4 közé jutottak. Évekig abba a kategóriába sorolta a csapatukat a közvélemény, hogy a saját árnyékukat nem tudják átlépni. Idén azonban a fentebb kiemelt három bourges-i igazolással, illetve Kaleena Mosqueda-Lewis és az elnyűhetetlen Amel Bouderra kiváló játékával reális esélyük van egy nagy trófeára.


A Bourges esetében érdekesség, hogy az idei két nagy visszatérőjük Laia Palau és Elodie Godin a 2005-ös, illetve 2006-os duplázás után 12 évvel nyerhet ismét kupát a csapattal. Ugyanakkor a Bourges játékát már egy másik generáció, Marine Johannes és Alexia Chartereau játéka legalább ennyire meghatározza. Ki kell még emelni náluk a kanadai Katherine Plouffe és a spanyol Cristina Ouvina klasszis teljesítményét. A két csapat legutóbb éppen a múlt héten találkozott a bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában. Annak nem volt tétje, hiszen a Bourges biztosan elsőként lépett pályára, míg a Charleville-Mézières második helye sem forgott veszélyben. Ennek ellenére komoly presztízscsata alakult ki, melynek végén a Charleville-Mézières 77-76-os győzelmet ünnepelhetett.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: