U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A főszereplők értékelése a Sopron – YDÜ elődöntő után

2018.04.21. 00:11 | EuroLiga

A Sopron Basket 68-65-re legyőzte a török Yakin Dogu Universitesi csapatát az Euroliga elődöntőjében. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón soproni oldalról Jelena Milovanovic és Roberto Iniguez, míg a török csapat részéről Sandrine Gruda és Zafer Kalaycioglu értékelte a találkozót.

 


„Az utolsó 10 perc nagyon nehéz volt. Elveszítettük a vezetést, elbizonytalanodtunk játékban. Megijedtünk a lehetőségtől, mint a Fenerbahce elleni első meccsen, hogy egy olyan erősségű csapatot, mint a Yakin Dogu legyőzhetünk. Nem azt játszottuk, mint előtte 30 percen át.” – kezdte értékelését a sorsdöntő triplát értékesítő Jelena Milovanovic. „Az utolsó dobáshoz szerencse is kellett, ami nem állt mellettem korábban ezen a meccsen. Köszönöm a csapatnak a bizalmat, hogy én kaptam a labdát. Rendkívül boldog vagyok. Örülök, hogy eljutottunk a döntőbe, mert egyértelműen kiérdemeltük, hogy ott játszunk.”


Jelena Milovanovicot arra is kérték, hogy helyezze el pályafutásában ezt a sikert. „Játszottam már döntőket az Euroligában, de azok a csapatok nem hasonlíthatóak a mostanihoz. Hihetetlen közösség alakult ki a klubnál a stábtagoktól kezdve a játékosokon át. Profi karrierem talán legszebb pillanata ez most. Én a profi karriert külön választom a válogatottól. A profi karrieremet nézve a legszebb sikerem.” – összegzett Milovanovic.


„Nagyon boldog és büszke vagyok a csapatom miatt! Keményen dolgoztak.” – méltatta játékosait Roberto Iniguez a Sopron Basket vezetőedzője. „Nem volt még olyan csapatom az életemben, amelyik ilyen keményen dolgozott volna. Megvalósítják minden kérésemet, jó velük dolgozni. Megérdemlik a játékosaim a döntőt, keményen megharcoltak érte.” – fogalmazott a spanyol szakember, majd rátért a meccs elemzésére.

 


„Természetesen tanulni kell az utolsó percből, de valahol normális, hogy ez történt. Kezdtünk fáradni, sok a fiatal játékosunk, akik nem játszottak ilyen meccset. Hat-hét játékost használtunk. Ez nem egyszerű helyzet, egy olyan csapat ellen, mint a Yakin Dogu, akik kemény, fizikális játékot mutattak. Fölénk kerekedtek lepattanónkban, nekünk az volt a leggyengébb játékelem a mai napon. Egyszerűen nem tudom, hogy mi hajtja előre játékosaimat. Sok szakértő leírta előzetesen a csapatunk esélyeit, de ők biztosan nem láttak minket játszani ebben a szezonban. Lehetünk jók vagy rosszabbak, de a szívünk mindig a helyén van. Nagyon boldog vagyok, ez lesz az 5. döntőm, de azok között most az első.” – nyilatkozta Roberto Iniguez, aki szintén nem kerülhette el a kérdést, hogy pályafutásában hova tenné ezt a sikert:


„Számomra minden döntő speciális, tisztelem korábbi csapataimat. Mindenhol voltak jó és rosszabb pillanatok. Ez a közösség különleges, ez egy kisebb csoda. Amikor néztem tegnap a Jekatyerinburg, a Yakin Dogu vagy a Kurszk keretét, feltettem magamban a kérdést, hogy „mit keresünk mi itt?”, de őszintén hittem benne, hogy elérhetjük a döntőt. Ezt is mondtam a játékosaimnak.”


Paul Nilsen a FIBA szakírója emlékeztetett arra a sajtótájékoztatón, hogy hat évvel ezelőtt 2012-ben már vívott döntőt egymással Roberto Iniguez és a jelenleg az UMMC Jekatyerinburgot irányító Miguel Mendez. Akkor éppen fordított volt a felállás. Iniguez vezette a világklasszisokkal felálló Valenciát. Mendez pedig az akkori évad meglepetéscsapatát, a Rivas Ecopolis-t irányította.

 

A másik oldal, a Yakin Dogu Universitesi képviselői érthetően csalódottan nyilatkoztak.„Happy End lett volna számunkra, ha végül mégis nyerünk. Ha azonban az egész mérkőzést nézzük, elmaradtunk legjobbunktól.” – ezekkel a szavakkal zárta Sandrine Gruda az elődöntő értékelését.


A YDÜ klasszis francia válogatott centere a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy érzése szerint a játékidő jelentős részében a Sopron irányította a meccset. Támadásban és védekezésben is akadtak hibák, emellett külön is kiemelte, hogy nem dobtak igazán jól. Gruda összességében a kiegyensúlyozottságot, stabilitást hiányolta a játékból.


„Először is gratulálok a Sopronnak. Készen álltak a küzdelemre, mint mindig és elérték a céljukat.” – kezdte értékelését Zafer Kalaycioglu a YDÜ vezetőedzője. „Későn ébredtünk, aztán mégis vezettünk 1-2 ponttal emlékeim szerint, de ez nem volt elég. Túl sok büntetőt hibáztunk, egészen pontosan 11-et. Ez volt az egyik kulcs. Küzdöttünk minden labdáért. 40-31-re nyertük a lepattanócsatát, de ez sem volt elég a sok eladott labda miatt. Sok sikert kívánok a Sopronnak!” - nyilatkozta a török szakember.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: