U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A főszereplők nyilatkozatai az Euroliga döntője után

2018.04.22. 22:31 | EuroLiga

Vasárnap este az Euroliga döntőjében az UMMC Jekatyerinburg 72-53-ra legyőzte a Sopron Basket csapatát. A mérkőzés után sajtótájékoztatón értékeltek a főszereplők.

 


„Fantasztikus hangulat volt a csarnokban. Nem a legjobb meccsünket játszottuk a szezonban, talán lehetett volna szorosabb eredmény is. Magasabbak, erősebbek voltak. Megpróbáltuk felvenni a küzdelmet, de úgy érzem, hogy a végére egy kicsit elfáradtunk. Szükségünk van néhány napra, hogy feldolgozzuk milyen nagy eredményt értünk azzal, hogy Euroliga döntőt játszottunk. Remélem, hogy pár nap múlva már mindenki nagyon boldogan és elégedetten tekint erre az ezüstéremre.” – mondta a finálét követő nemzetközi sajtótájékoztatón Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket csapatkapitánya.


„Először is gratulálok a Jekatyerinburgnak a győzelemhez. Másodszor verték meg aktuális csapatomat a döntőben. Örülök Miguel sikerének, hogy ezzel neki is meglett az Euroliga győzelem.” – kezdte értékelését Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője.


„A Jekatyerinburg végig kontrollálta a mérkőzést. Azt gondolom, hogy ebből a szempontból olyan sokat erről beszélni nem kell. Nem most játszottuk legjobb meccsünket, de tisztában kell lenni azzal, hogy ki volt a másik oldalon. Minden megpróbáltunk, ilyen a kosárlabda. Sok fiatal játékosunk van, akiknek még sok ehhez hasonló mérkőzést kell játszaniuk és megtapasztalniuk. Természetesen most még csalódott vagyok, mivel szerettük volna tovább írni a tündérmesét. Ezzel együtt nagyon büszke is vagyok a csapatomra. Lehet nyerni érmeket, trófeákat, de az a fontos, hogy milyen úton, milyen munkával jutunk el odáig.” - tekintett vissza a döntő mérkőzésre a remek szakember.

 


Az UMMC Jekatyerinburg részéről Miguel Mendez vezetőedző és Emma Meesseman érkezett a sajtótájékoztatóra. „Kiváló mérkőzés volt, egy nagyszerű eseménye a női kosárlabdának. Nagyon akartuk ezt a győzelmet és igazi csapatként játszottunk. Jó látni, hogy ilyen nagyszerű közönsége van a női kosárlabdának.” – fogalmazott röviden az MVP-nek megválasztott belga center.


„Szeretnék gratulálni a Sopronnak. A szezon egyik legjobb csapata voltak. Fontos a női kosárlabdának, hogy legyen ilyen csapata, amelyik motiváltan, jó kosárlabdát játszik. Szeretném kiemelni azokat, akik a szezon első felében szintén itt voltak velünk az Euroligában, mint Diana Taurasi, Deanna Nolan és természetesen az előző vezetőedző Olaf Lange. Ebben a trófeában nekik is részük van.” - kezdte bevezetőjét Miguel Mendez vezetőedző, majd a találkozót is értékelte röviden.


„Nem volt egy könnyű mérkőzés számunkra ilyen nyomás alatt játszani. Ma ugyanis minden elvárás rajtunk volt. A játékosaim remekül játszottak. Természetesen maradt ki néhány dobás, de végig irányítottuk a mérkőzést.” – összegzett a spanyol szakember.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: