U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kedden hazai pályán megszerezheti az 5. helyet a Cegléd

2018.04.23. 22:57 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Mozgalmas játéknapra készülhetünk kedden, hiszen a bronzcsata első felvonása mellett a második meccséhez érkezik az Aluinvent DVTK és a VBW CEKK Cegléd párharcra az 5. helyért. Pénteken a ceglédiek hosszabbítás után nyertek Miskolcon, így hazai pályán lezárhatják párharcot.


Nem véletlenül emeltük ki külön a pénteki DVTK – Cegléd mérkőzés teljes felvételét, hiszen igazi küzdős, hajtós play-off meccset láthattunk. Végletekig kiélezett csata volt, ahol a kulcspillanatokban pontosabb és több jó egyéni teljesítményt felvonultató Cegléd hosszabbítás után 83-77-es győzelmet aratott.


Már a párharc felvezetésében is az kapta a főszerepet, hogy a Ceglédnek akkor voltak igazán versenyképes meccsei idén, ha a kezdőötösének tagjai mellett a padról is érkezett klasszis teljesítmény. Ez pénteken megtörtént. Zsovár Orsolya öt triplát értékesítve hozta azt a pluszt a csapatának, ami a sikerhez elengedhetetlennek bizonyult. A ceglédieknél a kulcsjátékosok szintén remekeltek: Jovana Popovic 20 pontja mellett Chanel Mokango (16 pont, 13 lepattanó) és Medgyessy Dóra (12 pont, 15 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

 


Azért is érdemes kiemelni a fenti teljesítményeket, mivel rávilágítanak arra, hogy a DVTK szempontjából mennyire felemás érzések lehetnek a péntek estével kapcsolatban. A hazaiaknak kétszer annyi szerzett labdájuk és ezzel együtt lényegesen kevesebb eladott labdájuk volt. Emellett támadólepattanóból is másfélszer annyit gyűjtött a DVTK, mint a Cegléd. Ugyanakkor 35%-os mezőnymutatóval, amikor 75 kísérletből mindössze 27 lett sikeres, egy magas hőfokú rájátszás-párharcban lehetetlen győzelmet szerezni. A meccs felvételét figyelve is egyértelműen kirajzolódik, hogy kialakította a dobóhelyzeteket a DVTK, de rendre kimaradtak a lehetőségek.


Nehéz megnevezni a favoritot a keddi összecsapás előtt. Óriási kérdés lesz, hogy ezt a dobóteljesítményt a Cegléd meg tudja-e ismételni, illetve érkezik-e újra egy extra teljesítmény a padról. Lelkes közönsége előtt az első meccsből hozott önbizalommal és lélektani előnnyel esélyesnek tűnik a Cegléd, hogy megszerezze a párharc lezárásához szükséges második győzelmet. Ehhez azonban biztosan lesz egy-két szava a DVTK-nak, miután a pénteki statisztika megmutatta, hogy vannak olyan játékelemek, melyekre tud építeni. Támadásban pontosabb megoldásokkal, hasonlóan sok szerzett labdával és valamivel jobb lepattanózással a DVTK helyzete sem reménytelen.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: