U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Videós visszatekintések az amerikai válogatott összetartására

2018.04.29. 11:19 | Amerikai válogatott

Keddtől csütörtökig került sor az amerikai válogatott tavaszi összetartására. Az alábbiakban az USA Basketball videós összeállításai engednek betekintést a kulisszák mögé.


Az európai ligák végjátékában érdekelt játékosok hiányában 19 fős bő kerettel kezdte meg a munkát kedden Dawn Staley szövetségi kapitány és stábja. Összességében zökkenőmentes összetartáson vannak túl az amerikaiak, ahol Elene Delle Donne kisebb nyaksérülését leszámítva – ami miatt a csütörtök esti kínaiak elleni felkészülési meccset kihagyta – váratlan esemény nem történt.


Az edzőtábor tehát egy felkészülési meccsel zárult, ahol a kínai válogatottat 83-46-ra verték az amerikaiak. Az első 15 percben még több eladott labda csúszott a játékba, majd ahogy belelendült az olimpiai és világbajnok gárda, gyorsan nőtt a különbség. 25-25 után a félidőt 17-0-val zárták, a harmadik etaptól pedig végleg állva hagyták ellenfelüket.

 


Magas poszton remekeltek az amerikaiak, Sylvia Fowles és Breanna Stewart ponterős játékával tudták leszakítani ellenfelüket. „Ez az egyik erősségünk. Jó munkát végeztünk abból a szempontból, ahogy bejutattuk a labdát a festékbe. Sok csapattal szemben ez lehet a fölényünk.” – értékelt Dawn Staley.


Miután több meghatározó klasszis hiányzott az európai kötelezettségei miatt, így a közvélemény azt is figyelte, hogy kik azok az újoncok, akik lehetőséget kapnak. Jó eséllyel ebből már az is kirajzolódhat, hogy hosszabb távon kikre számítanak a 2018-as Világbajnokságot követő időszakban.

 

Csütörtökön Layshia Clarendon (Atlanta Dream), Tiffany Hayes (Atlanta Dream), Jewell Loyd (Seattle Storm) és Kelsey Mitchell (Indiana Fever) debütált. Szemmel láthatóan élvezte a kínaiak elleni meccsen a szakmai stáb bizalmát Skylar Diggins-Smith is, aki Lindsay Whalen válogatottól történő visszavonulásával akár a világbajnoki utazó keretbe is bekerülhet.


Következzenek az USA Basketball videó


Szuperlassítások

 

 

Hallgassunk bele az edzésekbe

 

 

Összefoglaló a kínaiak elleni meccsről

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: