U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A CCC Polkowice lett a lengyel bajnok

2018.04.30. 23:01 | Lengyelország

Hétfőn este lezárult Lengyelországban a bajnoki döntő párharc. A CCC Polkowice harmadszor is legyőzte az Artego Bydgoszcz gárdáját és ezzel fantasztikus tavaszát megkoronázva elhódította a bajnoki címet.

 

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl


Az első két meccs az Artego Bydgoszcz otthonában szorosan alakult, de mindkét végjátékból a CCC Polkowice jött ki győztesen. Ennek megfelelően 2-0-s előnyben hétfőn a bajnoki cím reményében léptek pályára saját csarnokukban. Már az első negyedben egyértelművé tették a fölényüket, négy perc alatt 12-2-re léptek el. A második szakaszban tovább nőtt a különbség a felek között. A remek formában játszó Polkowice 19 ponttal is vezetett.

 


A 37-19-es félidőt követően a harmadik negyedben kiegyenlítettebb mederben haladt a küzdelem, de a játékrész végére 47-27-nél így is elérte a 20 pontot a CCC Polkowice előnye. A negyedik negyedben már nem volt kérdés a győztes kiléte. Mindkét szakmai stáb úgy alakította a rotációt, hogy minden nevezett játékosa pályára kerüljön. Az utolsó percek ünneplése közepette valamennyit csökkent a különbség. Végül a 15 pontos Artemis Spanou és a 14 egységig jutó Temi Fagbenle vezetésével 59-46-os győzelmet aratott a CCC Polkowice.

 

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl


Európai viszonylatban is kiemelkedő tavaszt teljesített a télen kinevezett Maros Kovacik vezetésével a CCC Polkowice. Február 4. óta mindössze egyetlen vereséget jegyzett a csapatuk 17 siker mellett.


A döntő MVP-je a brit válogatott centere Temi Fagbenle lett, aki kiváló évet zárt Lengyelországban. Átlagban 27 percet töltött a pályán és 15.3 pontot, 6.2 lepattanót és 1.7 gólpasszt jegyzett.


Eredmény
CCC Polkowice - Artego Bydgoszcz 59-46 (22-12, 15-8, 10-7, 12-19)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 a CCC Polkowice javára.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: