U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Hétfőn kezd a cseh válogatott

2018.05.10. 11:22 | Csehország

A magyar válogatott május 24-én és 25-én Prágában Csehország ellen lép pályára felkészülési mérkőzéseken. Érdemes megnézni, hogy vendéglátónk miként tervezi a május-júniusi programját.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Stefan Svitek vezetésével a csehek május 14-én, hétfőn kezdik az edzőtábort. A magyar válogatotthoz hasonlóan a cseh nemzeti csapat sem kvalifikálta magát a 2018-as Világbajnokságra, így legközelebb a novemberi Eb-selejtezők alkalmával vív tétmeccseket. A csehek is, mint a magyar válogatott összességében kedvező pozícióból várják az 2019-es kontinenstorna selejtezőjének utolsó két körét.


A cseh szakmai stáb 17 játékosra számíthat. A bő keretben szerepel az elmúlt évadot a DVTK-nál töltő Tereza Peckova. Jórészt a hazai bajnokságban játszókat nézi meg a szakmai stábjuk. A légiósok közül Peckova mellett a Pöstyénben szereplő Bartáková, a Mondeville-t erősítő Hejdová és a Wasserburgban pattogtató Záplatová kapott lehetőséget a bizonyításra. Mellettük még Stefan Svitek és stábja meghívta az Egyesült Államokban tanuló Michaela Gaislerovát, aki természetesen év közben nem tud ott lenni a csapattal.

 


Stefan Svitek a cseh szövetség honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a magyar válogatottnál szerzett tapasztalatok alapján úgy érzi: egy ilyen üres nyár a leghasznosabb időszak a csapat életében, amikor tétmeccsek nélkül heteket tudnak együtt tölteni. A selejtezők alatt ősszel és télen ugyanis építő-munkára nincs mód. Ott elsősorban a korábban begyakorolt elemeket tudják felfrissíteni.


A csehek egy kicsit másként építik fel ezt az időszakot, mint Székely Norberték. Először felkészülési meccset május 24-én és 25-én a mieinkkel vívnak. Ezt követően június 6-án és 7-én Horvátországot látják vendégül. Ezen felül pedig idén is megrendezik a hagyományos nemzetközi tornát Karlovy Vary-ban. Erre június 19. és 21. között kerül sor. Ezúttal két VB-résztvevő, Törökország és Kína, illetve Románia vesz részt a rangos erőfelmérőn.


A cseh válogatott kerete: Anna Kubíčková (SB© Ostrava), Dana Kuąlitová (BA Karlovy Vary), Gabriela Andělová (KP Brno), Jana Hausknechtová (BK ®abiny Brno), Karolína Elhotová (ZVVZ USK Praha), Kateřina Bartoňová (Sokol Nilfisk Hradec Králové), Kateřina Elhotová (ZVVZ USK Praha), Kateřina Rokoąová (BA Karlovy Vary), Klára Vojtíková (SB© Ostrava), Kristýna Brabencová (ZVVZ USK Praha), Kristýna Minarovičová (Sokol Nilfisk Hradec Králové), (Lenka Bartáková Pieą»anské Čajky), Michaela Gaislerová (NDSU-NCAA), Petra Záplatová (TSV Wasserburg), Renata Pudláková (BLK Slavia Praha), Romana Hejdová (Mondeville), Tereza Pecková (Aluinvent DVTK Miskolc).


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: