U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Munkában a felnőtt válogatott

2018.05.11. 07:53 | Magyar válogatott

Szerdán munkába állt a felnőtt válogatott az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában. Rövid nyilatkozatok a sajtónyilvános edzésről.


„Nagyon remélem, hogy itt nagyon sokan be fogják azt bizonyítani: lehet rájuk számítani a következő években.” – fogalmazott Székely Norbert, szövetségi kapitány az M4 Sportnak adott nyilatkozatában. „Vannak fiatal játékosaink, olyanok akik már kiöregedtek az U20-ból, de nem mutatkoztak be a felnőtt válogatottban. Őket szeretném megnézni tesztmérkőzés formájában.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.


Ez a május-júniusi egy speciális időszak az európai válogatottak életében. Amíg a tétmeccsek előtt nincs idő építkezni, addig ebben a négy hétben van mód finomhangolásra. Székely Norbert is ezt emelte ki az M4 Sport munkatársának. „Ez az összetartás azért fontos számunkra, hogy a taktikai repertoárt újra felvegyük. Szinesítsünk, megnézzük, hogy reagálnak rá a játékosaink, akik még nem voltak itt, de most éppen itt vannak. Lássuk azt, hogy mi az, amiben otthonosan mozognak, amiben tudjuk őket használni.” – mondta a kapitány.

 


Dubei Debóra elsősorban a támadójátékot emelte ki az M4 Sportnak. „Nem nagyon volt idő kipihenni a fáradalmakat, ami egy ilyen hosszú szezon után van bőven. A következő célokra kell koncentrálni, eljött most egy másik időszak. Négy hetünk van arra felkészülni, hogy novemberben minél jobb formába kerüljünk Oroszország és Albánia ellen. Székely Norbert vezetőedző elmondta, hogy támadásban fogunk dolgozni legfőképpen. Nyilván a védekezés is nagyon fontos és nem lesz utolsó szempont. A fő cél most a támadáson lesz.” – jelentette ki a Sopron Basket játékosa.


Raksányi Krisztina, a válogatott a csapatkapitánya a felkészülései meccsek fontosságáról is beszélt. „Nagyon erős ellenfelekkel fogunk játszani, a cseh és a francia válogatott is erős csapat. Mindenképpen jól fogja szolgálni a felkészülést elsősorban az oroszok ellen. Szeretnénk mindent gyakorolni magas szinten és utána látni, hogy mi az, amit be lehet vetni novemberben és mi az, amit nem.” – összegzett a Aluinvent DVTK játékosa.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: