U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Bajával lett teljes a kadett döntő mezőnye

Korábban már hírt adtunk arról, hogy hét hely elkelt a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” döntőjét tekintve. Vasárnap délután eldőlt, hogy a Bajai NKK-val lett teljes a nyolcas döntő mezőnye.


A Csata DSE, a Vasas Akadémia, a KSC Szekszárd, a DVTK Akadémia, a Kosárlabda Akadémia Pécs, a Soproni Darazsak Akadémia és a BEAC-Újbuda KA kvalifikálta magát eddig az „A” döntőbe. A keresztjáték utolsó nyitott párharca alkalmával a Bajai NKK hazai pályán 62-55-re győzte le az MTK Budapestet. Ennek megfelelően a kuparendszerű párharc fővárosi visszavágójára 7 pontos előnyben utazott.

 


A visszavágó kosárlabdában szokatlan, de kuparendszerben elérhető 45-45-ös döntetlent hozott. Ez azt jelenti, hogy a Bajai NKK összesítésben 107-100-ra nyerte a párharcot. Fordulatos küzdelem volt ahol a második negyedben 18-13-ra is vezetett az MTK. A félidőre azonban 26-22-re fordított a Baja. Az MTK a harmadik negyedben 35-28-nál ledolgozta a hátrányát, de ezt a különbséget nem tudta tartani.


A harmadik etap végére a bajaiak 38-34-re felzárkóztak. A negyedik negyed azonban tartogatott még fordulatokat. Az utolsó három percbe érkezve az MTK-nak 45-39-nél volt labdája ahhoz, hogy maga javára fordítsa a párharcot. A végjátékban azonban a Baja utolérte riválisát és kivívta az „A” döntőben való szereplés jogát.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: