U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Közgáz sikerével kezdődött az egyetemi négyes döntő

2018.05.13. 14:49 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

A második negyedtől kisebb megingásoktól eltekintve kézben tartva a mérkőzést, a Közgáz női csapata legyőzte a Szegedet a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntőjének nyitányán.

 

 

Írta: Botár László


A négyes döntő első kosara Doktor Anna nevéhez fűződött, aki 20 másodperc elteltével betörésből a Közgáznak szerzett vezetést. Ügyes támadás végén Shirian Fatime volt eredményes, majd Szalay Viktória hármasával másfél perc elteltével 7-0-ra vezetett a Közgáz. A megilletődötten kezdő szegediek büntetőből szerezték első pontjukat Vári Zita révén. Nem sokkal később Zsíros Liza az első akció kosarat is megszerezte a Tisza-parti alakulatnak, Kecskés Fanny viszont gyorsan begyűjtött 3 személyit. Felpörgött a Szeged és a meccs, Burján Bianka két szép triplájára építve ledolgozta hátrányát. Farkas Fanni azonban tett róla, hogy fordítani ne tudjon. Az utolsó szó a szakasz végén mégis a vidéki együttesé volt, amely Radócz Fanni hármasával átvette a vezetést.

 


Zsíros duplájára egy 6-0-lal felelve visszaszerezte a vezetést a Közgáz a második szakasz elején. Az ügyesen "beszálló" Imre Nóra, valamint Doktor révén őrizte szűk előnyét a Közgáz. Kálló Dóra betörésekből elért kosarakkal tartotta versenyben a szegedi együttest és a Közgáznál is volt egy kulcsjátékos, Doktor, aki 3 hibával állt. A félidő végén támadásban "megállt" a Szeged, és Shirian vezérletével 6 ponttal ellépett a Közgáz.


Abaházy Anna közeli, majd Lantos távoli duplájával "nyílt az olló", azaz nőtt 10 pontosra a különbség a második félidő elején. Radócz büntetőivel "közelített" a Szeged, Kecskés triplája után 5 pontra zsugorodott a fővárosi előny. Katona Bianka mezőnymunkájának és Abaházy kosarainak köszönhetően a szakasz közepén nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Szeged, ráadásul Kecskés a 4. hibáját is megkapta. Némi "állóháború" után Kálló triplája fokozta az izgalmakat, majd Boros Eszter is betalált távolról, ám a Doktor-Imre duó jóvoltábóla szakasz végén megmaradt az a 6 pontos Közgáz-előny, ami félidőben is megvolt.


A záró etap úgy indult, ahogy a 3. végződött: Doktor-duplával. Vári Zita szerzett labdát, majd 2 pontot. Zónára állt át a Szeged, amely ellen Farkas Fanni szerzett bravúros kosarat. Tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Közgáz, kapkodtak a csongrádi hölgyek. Szalay duplájával a hajrában 10 pont fölé nőtt a különbség, és ezzel eldőlt a mérkőzés.

 

Eredmény
Közgáz - Szegedi RSC 62-50 (16-17, 13-6, 16-16, 17-11)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő. V.: dr. Mészáros, Lengyel, Horváth Cs.

 

Pontszerzők
Közgáz: Szalay 5/3, Farkas 8, DOKTOR 16, SHIRIAN 9, Kocsis. Cs.: ABAHÁZY 8, Katona 2, Kapornai, Lantos 6, IMRE 8. Edző: Németh Kata.
Szeged: KÁLLÓ 11/3, VÁRI 10, Kecskés 5, Radócz 9/3, Zsíros 4. Cs.: BURJÁN 6/6, Kurityák 2, Boros 3/3, Karlócai. Edző: Földi Alexandra.

 

Nyilatkozatok
Németh Kata: - Örülök annak, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a négyes döntőt. Jó mccset játszottunk a Szegeddel, gratulálok mind a két csapatnak.
Földi Alexandra: - Sajnos nem tudtam egyszerre öt olyan játékost a pályára küldeni, akik együtt edzenének. Voltak hiányzónk, akik pályára léptek, hajtottak, küzdöttek, de a Közgáz most egyértelműen jobb volt, gratulálok ellenfelünknek.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_13


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: