U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Crvendakic 12 pontja, Griner zsákolása a Seattle - Phoenix összecsapáson

2018.05.13. 10:34 | WNBA

Szombatról vasárnapra virradóra Phoenixben mérte össze erejét az előszezonban a Seattle Storm és a Phoenix Mercury együttese. Aleksandra Crvendakic remek teljesítményt nyújtott a Storm színeiben. A Mercury-nál pedig Brittney Griner újabb zsákolását kell kiemelni.

 

 

A két csapat kedden Seattle-ben már találkozott, azon összecsapáshoz hasonlóan Aleksandra Crvendakic ott volt a Seattle Storm csapatában, míg Yvonne Turner nem szerepelt a Phoenix Mercury együttesében. A Mercury Diana Taurasi és Brittney Griner személyében két extraklasszissal bővült. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4-6 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. 20 perc játék után 38-36-ra vezetett a seattle-i együttes.


A harmadik etapban sem változott a játék képe. A negyed hajrájában egy triplával tett szert 52-49-es vezetésre a Storm, mely végül a záró szakaszban hagyta állva riválisát. Három és fél perc alatt 13-2-es szériával 65-51-re léptek el. Mindkét szakmai stáb bő rotációt alkalmazott a találkozón, ahol a negyedik etapra egyértelműen a Storm-nál maradt fent élesebb, nagyobb motivációval játszó ötös.

 


Aleksandra Crvendakic remek teljesítményt nyújtott, 17 perc alatt 12 ponttal és 2 lepattanóval zárt. A Sopron Basket játékosa az első negyed hajrájában került először pályára. A Seattle Storm együttesében a félidő végjátékában egy triplából szerezte első pontjait. A negyedik negyedben nagy kedvvel játszva Crvendakic beemelt még egy hárompontost és értékesített két büntetőt. A meccs végjátékában pedig két szép villanása is akadt. Végül a nyolc mezőnykísérletéből négy utat talált a gyűrűbe.


A Phoenix Mercury legeredményesebbje Brittney Griner lett, aki 14 pontot ért el. Közte az alábbiakban is látható zsákolással tartott erődemonstrációt a közeledő új évad előtt:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: