Európa-bajnokság 2019

Győzelemmel kezdett a címvédő TFSE az egyetemi négyes döntőben

2018.05.13. 19:23 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

Ideges kezdés után a női címvédő TF a második negyedben elhúzott a debreceni riválisától és végül 56-39-es győzelmet aratott. Szünet után volt egy fellángolásuk a hajdúsági hölgyeknek, de nem igazán nem tudták megnehezíteni a TF dolgát.

 

 

Írta: Botár László


A debreceniektől betegség miatt hiányzott a csapat egyik legjobb, legrutinosabb játékosa, Gál Annamária. Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok, több, mint másfél perc elteltélve Miháczi Diána betörésből a címvédőnek szerzett vezetést. Göttlinger Anna hármasával fordított a Debrecen. A küzdelem dominált, a 6. percben 6-5-ös TF-vezetést mutatott az eredményjelző. Muzsnay Lilla ügyes játéka révén vette vissza a vezetést a Debrecen, a kispadról érkező kosaras duplával, majd triplával vétette észre magát. Zónára álltak át, és ezzel teljkesen összezavarták a címvédőt a debreceniek, akik egy 8-0-s rohamot "vezettek elő". Karlócai Julianna törte meg a TF hosszú kosárcsendjét, ami a címvédő 6-0-s negyed végi hajrájának kezdetét jelentette, amelynek köszönhetően a címvédő 2 pontos előnyével zárult az első 10 perc.


Karlócai triplájával kezdődött a második szakasz. Muzsnay szerzett labdát, majd 2 pontot a Szeli Dorina vele szemben elkövetett soirtszerűtlen hibájáért járó büntetőkből, a labdabirtoklásból pedig Szabó Réka tört és talált be. 1 pontra feljött a Debrecen, amikor Karlócai újabb hármast dobott. A hajdúsági hölgyek kidolgozták, de ekkor rendre ki is hagyták helyzetieket, amiben nyilván a TF kemény, fárasztó egészpályás letámadása is közrejátszott. A második negyedben a Debrecennek volt egy több, mint 7 perces kosárcsendje, pontatlan távoli dobások mellett ziccereket is hibáztak a cívis városi lányok, a címvédő ezt kihasználva egy 14-0-lal megnyugtató előnyt szerzett a szünetre. Az első félidő 16 debreceni pontjának több, mint a felét szerezte Muzsnay, aki 9-nél járt 20 perc után.

 


Varga Barbara támadó pattanó utáni duplájára Mezei Dóra felelt 2+1-es akcióval a második félidő elején. Karlócai újabb triplát dobott, majd hozzá hasonlóan Muzsnay is túljutott a 10 ponton. Tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét a TF, amely Miháczi hármasával a szakasz közepén kerek 20 pontosra nőtt. Ez talán túlságosan is megnyugtatta a címvédőt, a szívósan küzdő debreceniek Mezei és Jávor Petra révén egy 8-0-lal a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötték vissza magukat - jött is a TF-időkérés. Göttlinger hármasával 10-en belülre kerültek a hajdúságiak. A szakasz Karlócai újabb, immáron 5. hármasával, és 12 pontos TF-vezetéssel zárult.


A záró etapban 3 percig nem esett kosár, s ez az előnyben lévő TF-nek kedvezett, ráadásul Kováts Gabriella büntetőivel nőtt a fővárosi előny. Egymás hibáiból éltek a csapatok, amelynek játékosai nagyon akartak, küzdöttek, de roppant pontatlanul játszottak. Több, mint 5 perc elteltével Németh Alma dobta a záró etap első mezőnykosarát. A debreceniek több, mint 7 perc elteltével szerezték első kosarukat a szakaszban. Összességében gond nélkül győzött a címvédő tartalékos riválisa ellen.

 

Eredmény
TFSE - Debreceni Egyetem 56-39 (12-10, 19-6, 15-18, 10-6)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő, 70 néző. V: dr. Mészáros, Lengyel, Győrfy.

 

Pontszerzők
TFSE: MIHÁCZI 9/3, Herman 6, KARLÓCAI 17/15 Kováts G. 6, Németh A. 10. Cs.: Varga B. 4, Czivinger 4, Szeli, Agic. Edző: Magyar Bianka.
Debrecen: Mezei 9, Szabó R. 2, Jávor 4, Göttlinger 9/9, Foltin 4. Cs.: MUZSNAY 11/3, Új. Edző: Kovács Imre.

 

Nyilatkozatok
Magyar Bianka: Örülök annak, hogy amikor nehézségeink támadtak, valaki mindig akadt, aki átsegítette ezeken a csapatot. Letámadásunkkal szereztünk pár könnyű kosarat, összességében magabiztosan győztünk, hétfőn a Szeged elleni is nyerni akarunk.
Kovács Imre: - Jobb csapat a TF, megérdemelten nyert, gratulálok neki. Úgy érzem, számunkra jóval több volt ebben a meccsben, kidolgoztuk a tiszta helyzeteket, de borzasztó rossz hatékonységgal értékesítettük ezeket, ettől elment az önbizalom és fokozatosan nőtt a különbség. A következő meccsen megpróbálunk javítani.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_14


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: