U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A TFSE és a Közgáz mérkőzik az aranyéremért az Egyetemi Bajnokságban

2018.05.14. 21:20 | Egyetemi kosárlabda

Két játéknap lezajlott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 2018-as négyes döntője alkalmával. Az eredmények úgy alakultak, hogy kedden délután hagyományos értelemben vett döntőre és bronzmeccsre kerül sor.

 


Egy körmérkőzéses rendszerben kiírt négyes döntőnek megvan az a sajátossága, hogy az első két napon alakulhatnak úgy az eredmények, melyek alapján akár a győztes kiléte is eldőlhet. A másik oldalról azonban olyan eredménysor is formálódhat, mely a záró napra a két-két győzelemmel álló csapatok között klasszikus értelemben vett finálét, míg a nyeretlenek között igazi bronzcsatát hozhat.


Az idei egyetemi négyes döntőben ez a második forgatókönyv érvényesült. Az első két napon a címvédő TFSE és a Közgáz is legyőzte a Szeged, illetve a Debrecen gárdáját. A TFSE a Debrecent 56-39-re, míg a Szegedet 70-47-re múlta felül. A Közgáz pedig a Szegedet 62-50-re, míg a Debrecent 55-33-ra verte. A két veretlen csapat fölénye az eddigi játéknapokon nagynak mutatkozott, de azt hozzá kell tenni, hogy a debreceni és a szegedi együttest is sérülés, betegség, illetve tanulmányi kötelezettség hátráltatja.

 


A TFSE és a Közgáz összességében fordulatos meccsek után érkezik a záró naphoz. Mindkét együttesnek akadtak hullámvölgyei, de a kulcspillanatokban érvényesült a keretek fölénye. Az is látszódott, hogy a bajnoki címért mérkőző két gárda jobb rotációs lehetőségekkel rendelkezik a riválisainál. Amikor pedig valóban jól pörgött a játék, azt az arcát mutatta a döntőn a két együttes, ami az egész szezonban meghatározta. Láthattunk ponterős egyéni teljesítményeket, labdaszerzéseket, szép összjátékokat.

 

A TFSE és a Közgáz között 16 órakor kezdődő, döntőnek beillő összecsapást egyértelműen az határozhatja meg, hogy melyik oldal tud kiegyensúlyozottabb lenni. A bronzcsatára, ahol déltől a Szeged és a Debrecen méri össze az erejét, szintén érdemes lesz majd figyelni. Mindkét együttes számára egy hosszú szezon végén szép lezárást jelentene az érem megszerzése.

 

A találkozók a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség hivatalos Facebook oldalán élőképes közvetítés formájában követhetőek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: