U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A TFSE is veretlen két nap után az egyetemi négyes döntőben

2018.05.14. 19:15 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

A címvédő TF remek kezdése után a második negyedben még feljött a Szeged a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női négyes döntője második napjának második meccsén. A második félidőt azonban egyértelműen irányítva a TF magabiztos győzelmet aratott. A keddi záró napon a két fővárosi csapat, a TF és a Közgáz között dől el a bajnoki cím sorsa.

 

 

Írta: Botár László


Karlócai Julianna triplájára Radócz Fanni révén még feleltek a szegediek, ám ezt követően a címvédő ügyes, szellemes játékkal egy 8-0-s rohammal ellépett. Földi Alexandra, a szegediek szakvezetője nem egészen 3 perc elteltével kénytelen volt időt kérni. Rendezte is csapata sorait, a triplát és labdát szerző Vári Zita vezérletével közelített a Szeged, s ekkor Magyar Bianka, a TF edzője kért időt. Ez is hatékony volt, Karlócai és a triplát dobó Miháczi Diána jóvoltából egy 9-0-lal 10 pont fölé növelte előnyét a címvédő.


A második etapot kapkodva kezdte a TF, Radócz villanásaival maradt versenyben a Szeged. A fővárosiakat Varga Barbara szerencsés kosara lendítette át a kisebb holtponton. Állandósult a 10 pont körüli TF-vezetés. A szakasz közepén a szegedi zóna megzavarta a címvédőt, Vári vezérletével egy 8-1-gyel 4 pontra feljött a Szeged. A félidő hajrájában Kováts Gabriella egy látványos dupla formájában szerzett hosszú idő után mezőnykosarat a TF. A magára találó Szeged azonban Burján Bianka a félidő végét jelző dudaszó pillanatában dobott bravúros-szerencsés kosarával 3 pontra feljött szünetre.

 


A másodk félidő elején egymás hibáiból éltek a felek, az első 4 percben Németh Alma dobott egy duplát és 2 büntetőt. 4 és fél perc elteltével Boros Eszter betöréséből szerezte a szünet utáni első pontjait a Szeged. A jól játszó Radócz veszítette el egy pillanatra az önkontrollt, s könyökölt vissza Némethnek sportszerűtlen hibáért. A címvédőt ekkor a vállaira vevő Németh, valamint Varga találataival 10 pont fölé nőtt a TF előnye a támadásban "megálló" csongrádi lányok ellen. A szakasz hajrájában Radócz ugyan betalált, de erre Kováts révén triplával felelt a TF, amely 13 pontos előnnyel várhatta a záró 10 percet.


Ebben Németh és Varga jóvoltából tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a TFSE, a szegedieknél Radócz magára maradt a pontszerzésben. A hajrára a szegediek belefáradtak ellenfelük üldözésébe, így végül sima fővárosi siker született.

 

Eredmény

Szegedi RSC - TFSE 47-70 (13-24, 19-11, 6-16, 9-19)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő, 50 néző. V.: Bagi, Kruk, Nagy-Pál

 

Pontszerzők
Szeged: BOROS 8, Kálló 4, Burján 4, Vári 10/3, RADÓCZ 16. Cs.: Karlócai Zs.3, Fodor F., Kurityák 2. Edző: Földi Alexandra.
TFSE: MIHÁCZI 7/3, Herman 2, KARLÓCAI J. 13/3, VARGA B. 19, NÉMETH A. 19. Cs.: Kováts G. 5/3, Agic 3/3, Szeli 2, Czivinger, Fábián. Edző: Magyar Bianka.

 

Nyilatkozatok
Földi Alexandra: - Nagyon rossz kezdés után a második negyedben igazi csapatjátékot játszva, azt nyolc ponttal megnyerve szorossá tettük a meccset. A második félidőre elfáradtunk, sem a támadójátékunk, sem pedig védekezésben a lepattanóknál a kizárás nem működött, kedden megpróbálunk javítani.
Magyar Bianka: - Nehezen lendültünk játékba, de a lányoknak helyén volt az eszük és a szívük, így remek második félidő profukálva nyertünk. Még egy meccsünk van hátra, szeretnénk győzelemmel zárni a tornát.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_16


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: