U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Közgáz: kettőből kettő

2018.05.14. 15:05 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

A küzdelmes, de elég sok hibával tarkított, 16-16-ra végződő első félidő után a 3. negyedben "robbantott" és biztos győzelmet aratott a  Közgáz női együttese a Debrecen ellen a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntő második napjának nyitó mérkőzésén. A Közgáz veretlenül, a tartalékos Debrecen nyeretlenül várhatja a torna záró napját.

 

 

Írta: Botár László


Az alapszakasz végén a debreceniek a fővárosban győzték le a keleti csoportot addigra már megnyerő Közgázt.


Száva Dorina jóvoltából debreceni triplával kezdődött az összecsapás, majd a nyitó napon nem szereplő dereceni bedobó ügyes duplájával már 5-0-ra vezettek a hajdúságiak. Lantos Adrienn szép hármasával zárkózott a Közgáz, amely Shirian Fatime támadó pattanó utáni kosarával egalizált. Jó iramú, színvonalas játékkal indult a találkozó, majd a szakasz közepén kapkodni kezdett a Közgáz, rossz ritmusban, pontatlanul játszottak a fővárosiak, tanácstalanok voltak a debreceni zóna ellen. Szintén nem sziporkázó cívis városi hölgyek egy 7-0-s rohammal elléptek, Szalay Viktória időn túli triplát dobott. A Közgáz első negyedbeli mezőnymutatója 2/21 volt.


Foltin Blanka növelte a Debrecen előnyét a második szakasz elején. Szalay ezt követően már érvényes hármast dobott, közel egy negyednyi Közgáz-kosárcsendet megtörve. Lantos újabb hármasa után egy triplányi távolságra zárkóztak fel a fővárosiak, akik jóval keményebben, szervezettebben védekeztek, mint az első etapban. Debreceni időkéréssel megtört a Közgáz lendülete, "befagyott" az eredményjelző, a szakasz közepén percekig nem esett kosár. A félidő hajrájában büntetőkből azért igen, majd Doktor Anna duplája alakította ki a 16-16-os félidei eredményt.

 


Alacsony szerkezetű ötössel kezdte a második félidőt a Közgáz, és Shirian szerencsés kosarával megszerezte a vezetést. Foltin 2+1-es akciója után ismét a debrecenieknél volt az előny. A szakasz közepén a Közgáz addig gyengén dobó játékosai közül Kapornai Dóra és Shirian is elkapta a fonalat, vezetésükkel egy 14-0-s rohammal "döntő csapást" mért a Közgáz szűkebb rotációval rendelkező, fáradni látszó ellenfelére. A debreceniek rosszul bobtak, és sok labdát el is adtak, a Közgáz 20 pontot szerzett a 3. negyedben, 4-gyel többet, mint az egész első félidőben. A debreceniek 5 pontot értek el ebben a szakaszban, mindet Foltin dobta.


A záró etap elején a magabiztossá váló Közgáz előnye gyorsan 20 pontosra nőtt, a Debrecen azonban nem adta olcsón a bőrét. Göttlinger, valamint Szabó Réka egy-egy triplájára építve egy 8-0-lal a szakasz közepén a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte vissza magát. Erre válaszul a szakasz közepén Katona Bianka vezette 11-1-gyel eldöntötte a meccset a maga javára a Közgáz.

 

Eredmény

Debreceni Egyetem - Közgáz 33-55 (12-5, 4-11, 5-20, 12-19)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Bajnokság, döntő, nők, 2. nap, 30 néző. V.: Goda, Kruk, Nagy-Pál.

 

Pontszerzők
Debrecen: Muzsnay, SZÁVA 9/3, Szabó R. 5/3, Göttlinger 8/6, FOLTIN 11. Cs.: Jávor, Új. Edző: Kovács Imre.
Közgáz: KATONA 8, LANTOS 6/6, Doktor 7, SHIRIAN 11, Abaházy 3. Cs.: Imre, Szalay 7/3, Farkas, KAPORNAI 6, Szammer 4, Galba 2, Strupka 1. Edző: Németh Kata.

 

Nyilatkozatok
Kovács Imre: - Nem gondoltam volna, hogy az előző napi dobótljesítméynünket alul tudjuk múlni - sajnos sikerült...Az önbizalommal nagyon nagy gondok vannak, ezért van az alacsony dobott pontszámunk, gratulálok a Közgáznak, megérdemelten nyert.
Németh Kata: - Két ellentétes félidőt produkáltunk, nagy bánetomra nagyon nehezen lendültünk játékba. A vléégeredmény nem reális, a Debrecen egyik legjobbja, Gál Annamária otthon fekszik betegen, neki ezúton is jobbulást kívánunk. Örülök annak, hogy szünet után feljavult játékkal nyerni tudtunk, kedden mindent beleadunk a TF ellen.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_15


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: