U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Végleges a tenerifei Világbajnokság menetrendje

2018.05.14. 22:34 | Nagyvilág

A FIBA a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy lezárultak a szervezőbizottsággal, illetve a televíziós társaságok képviselőivel az egyeztetések. Ennek megfelelően kialakult a szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülő női kosárlabda Világbajnokság menetrendje.

 


A torna időbeosztását tekintve a 2014-es törökországi seregszemlén megismert gyakorlatot láthatjuk. Ez azt jelenti, hogy a csoportkörben minden játéknapon nyolc mérkőzést rendeznek, majd a rájátszásban naponta négy összecsapást izgulhatunk végig. A csoportmeccsek időpontjai: szeptember 22., szombat, szeptember 23., vasárnap és szeptember 25., kedd. A nyolcaddöntőket szeptember 26-án, szerdán rendezik. Szeptember 28-án, pénteken lesznek a negyeddöntők, majd ezt követően szombaton az elődöntők, 5-8. csaták és vasárnap a helyosztók.


A csoportmeccsek során minden játéknapon a délelőtti első találkozót az ausztrálok vívják, hiszen a hazájukban ekkor kerülhet még kedvező időpontban képernyőre a szereplésük. A csoportkörben minden nap 18 órától játszanak az amerikaiak és 20 órától a spanyolok. Ez a leginkább szurkolóbarát megoldás, így mindkét válogatott szereplése ütközés nélkül követhető a televíziók képernyői előtt. A helyiek nagyon bíznak benne, hogy a 2014-es Világbajnoksághoz és 2016-os Olimpiához hasonlóan ez a két csapat vívja majd a finálét.

 


Az egyenes kieséses szakaszban 11:30, 14:00, 17:30 és 20:00 óra lesznek a kezdési időpontok. Ez azt jelenti, hogy a Világbajnokság fináléját szeptember 30-án, vasárnap este 20 órától bonyolítják le San Cristóbal de La Laguna városában a Santiago Martín Arénában.


Nem csak az időbeosztás, de a lebonyolítás rendje is a 2014-es Világbajnoksághoz hasonlóan alakul. Ennek értelmében 9 nap alatt 40 meccset rendeznek majd. A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe kerülnek. A második és a harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a nyolc közé jutásért. Onnantól a klasszikus rendszerben zajlik a küzdelem, a negyeddöntőkkel, az elődöntőkkel, illetve a helyosztókkal.


A 2018-as női kosárlabda Világbajnokság csoportjai:
A-csoport: Dél-Korea, Görögország, Kanada, Franciaország
B-csoport: Ausztrália, Törökország, Argentína, Nigéria
C-csoport: Japán, Puerto Rico, Belgium, Spanyolország
D-csoport: Lettország, USA, Szenegál, Kína


A torna menetrendje böngészhető a Világbajnokság hivatalos honlapján

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: