U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Szeged a bronzérmes az Egyetemi Bajnokságban

2018.05.15. 14:06 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

Óriási küzdelmet, sok hibát, kevés kosarat hozott a bronzcsata a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Végül a Szeged szerezte meg a bronzérmet.

 

 

Írta: Botár László


A bronzcsatára az amúgy is erősen tartalékos Debrecen tovább fogyatkozott. Kovács Imre bokasérülés miatt nem számíthatott csapata centerére, Foltin Blankára. A Szeged is alacsony szerkezetű ötössel kezdett. Szabó Réka hármasával kezdődött a találkozó. Ügyes támadás végén Karlócai Zsófia felelt közelről, majd jött egy újabb debreceni hármas, az "elkövető" ezúttal Göttlinger Anna volt. Ahhoz képest, hogy a csapatok 3 nap alatt a 3. meccsüket játszották, nagy iramban kezdődött a találkozó. A szakasz közepén 8-2-es debreceni vezetésnél Radócz Fanni szép triplával felezte meg a szegedi hátrányt. Szabó Emese, majd Jávor Petra révén erre két duplával felelt a Debrecen, Földi Alexandra pedig időkéréssel próbálta felrázni a Tisza-parti együttest, amely nem találta a "pattogós" hajdúsági zóna ellenszerét. Így 7 pontos debreceni vezetéssel zárult a nyitó etap.


A második negyed Szabó E. kosarával kezdődött, miközben a meglehetősen indiszponált csongrádi hölgyek sorra adták el a labdákat, s hagyták ki a ziccereket. Pontatlanokká váltak a debreceniek, kicsit felpörgették a játékot, agresszívebben védekeztek a szegediek, akik Vári Zita vezérletével labdákat, s könnyű kosarakat szerezve egy 11-0-lal fordítottak. A több, mint 6 perces debreceni kosárcsendet a félidő hajrájában Szabó R. törte meg triplával, amellyel visszavették a vezetést a hajdúsági hölgyek. Mezei Dóra ügyes befutás utáni kosarával a szünetben 3 ponttal a debreceniek vezettek.

 


Szünet után már érződött a fáradtág a feleken, a 3. negyed első 4 és fél percét 2-2-re hozták a felek. A szakasz közepén Radócz, valamint Boros Eszter kosaraival fordított a Szeged. Ezt Göttlingertől, valamint a triplát szerző Új Esztertől követte egy villanás debreceni részről. A szakasz hajrájára felpörgött a játék, Radócz valamint az ezúttal a játékba is beszálló szegedi szakvezető, Földi jóvoltából egy 6-0-lal fordítottak a szegediek. A szakasz Göttlinger kosarával és 32-32-es döntetlen állással zárult.


Göttlinger hármasával kedződött a 4. negyed. Utolsó erőtartalékait mozgósítva küzdött a két fáradt, gyengén dobó, sokat hibázó együttes. A szakasz közepén a fizikailag aránylag friss Földi triplájával egyenlített, majd bravúros kosarával fordított is a Szeged, amely megtartva előnyét megszerzte a bronzérmet.

 

Eredmény

Debreceni Egyetem - Szegedi RSC 35-37 (16-9, 7-11, 9-12, 3-5)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, nők, 25 néző. V.: Bagi, Gaál, Németh P.

 

Pontszerzők
Debrecen: Mezei 2, Új 3/3, SZABÓ R. 8/6, Jávor 4, GÖTTLINGER 12/6. Cs.: SZABÓ E 6.. Edző: Kovács Imre.
Szeged: Boros 4, Kálló 2, VÁRI 7, Burján, Karlócai Zs. 2. Cs.: RADÓCZ 13/3, Kurityák 2, Fodor, FÖLDI 7/3,. Játékosedző: Földi Alexandra.

 

Nyilatkozatok
Kovács Imre: - Gratulálok a Szegednek.
Földi Alexandra: - Két erősen tartalékos és nagyon fáradt csapat borzalmas mérkőzésén a végjátékból mi jöttünk ki jobban. Köszönöm a lányoknak az egész éves munkát, úgy gondolom, az éves teljesítményünkkel rászolgáltunk a bronzéremre.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_17


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: