Európa-bajnokság 2019

Edzőként folytatja Danielle Page

2018.05.15. 22:41 | NCAA Női kosárlabda

Az idei tavaszon a Sopron Basket együttesét erősítő Danielle Page a következő évadtól a University of Toledo női kosárlabda csapatának másodedzője lesz – adta hírül az intézmény a hivatalos honlapja.

 

Fotó: utrockets.com

Fotó: utrockets.com


Danielle Page egy 10 éves profi karrierre tett pontot idén tavasszal. A szerb válogatottal Európa-bajnoki címet és olimpiai bronzérmet szerző amerikai játékos Törökországban, Franciaországba, Izraelben, Lengyelországban és Bulgáriában szerepelt profiként. Klubszinten a legnagyobb sikereit a Bourges és a Sopron játékosaként érte el. A francia csapattal Európa Kupát nyert 2016-ban, míg a soproni csapattal egy csodálatos Euroliga menetelés részese volt. Ennek során a magyar bajnokkal döntőt játszott a legrangosabb európai kupasorozatban.


Tudatosan készült Danielle Page az edzői karrierjére. Amikor nem szerepelt profi csapatnál, több nyáron is egy kisebb klub a Colorado Premier Basketball utánpótlásánál segített be. Itt az U13-tól az U17-ig több korosztállyal foglalkozott. A University of Toledo szakmai stábjában tovább folytathatja ezen a téren a tapasztalatszerzést.

 


Page egy rutinos edzőnő Tricia Cullop segítője lesz, aki már 11 éve irányítja ezt a szakmai programot. A csapat a Divízió I-ben a Mid-American Konferencia tagja. Ezt a Konferenciát hétszer meg tudták nyerni, legutóbb 2017-ben. A University of Toledo legjobb szereplése az amerikai egyetemi versenyrendszerben még a 90-es évekre tehető, amikor többször is felkerültek az országos 64-es főtáblára. 1992-ben és 1996-ban a legjobb 32-ig is eljutottak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: