U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a 2018-as WNBA szezon: bemutatkozik a Sun, a Dream és a Fever

2018.05.15. 21:33 | WNBA

Péntekről szombatra virradóra kezdetét veszi a WNBA 2018-as szezonja. Négyrészes sorozatban vezetjük fel az új évadot. A beharangozó második részében három keleti csapattal ismerkedhetünk meg. A Connecticut Sun, az Atlanta Dream és az Indiana Fever bemutatása következik.

 


A keleti együttesek közül a Connecticut Sun a rájátszás második köréig jutott tavaly. Az elmúlt évadban szereplésük váltotta ki a legnagyobb szakmai elismerést. Ez a díjakban is meglátszódott: Jonquel Jones lett a „legtöbbet fejlődött játékos”, míg a szakmai munkát irányító Curt Miller az „év edzője” díjat kapta meg. Az előttünk álló szezonban tovább fejlődhetnek. A sikercsapat alapját alkotó játékosok, mint Jonquel Jones, Jasmine Thomas, Alyssa Thomas, Shekinna Stricklen visszatérnek. Az elmúlt évadot kihagyó Chiney Ogwumike újra a csapat rendelkezésére áll. Nagy kérdés azonban, hogy milyen állapotban van, mivel 2016 decembere óta tétmeccset nem játszott. Ráadásul az ESPN főállású szakkommentátoraként már javában építi civil karrierjét. Ide érkezett új igazoláskánt Cayla George, de külön érdemes kiemelni a WNBA Drafton megszerzett újoncukat Lexie Brown-t. Az 1-es, 2-es poszton bevethető Duke Egyetemről érkező fiatal kiváló tripladobó. A Sun kerete a tavalyi tapasztalatokkal felvértezve idén akár a rájátszásban is sokáig menetelhet.

 


Az Atlanta Dream az előttünk álló szezon egyik nagy talánya. Az elmúlt évadot Angel McCoughtry kihagyta, így nem volt meglepetés, hogy lemaradtak a rájátszásról. A 12/22-es mutatójuk ellenére láthattunk kifejezetten eredményes teljesítményeket. Ide sorolandó Tiffany Hayes, Layshia Clarendon és Elizabeth Williams remeklése. Mind a hárman ott lehettek az All-Star gálán is. Brittney Sykes pedig az évad végén bekerült a legjobb újoncokat felvonultató ötösbe. Nagy kérdés, hogy a tavaly kialakult maghoz miként fog illeszkedni McCoughtry. Vagy másik oldalról a tavalyi évadot végigküzdő játékosok miként alkalmazkodnak a Dream szupersztárjához. Ha meglesz a kémia, akár egy egészen extra év is kisülhet belőle, ha nem, akkor egy szezon közbeni átszervezés sem kizárt. A Dream nagy igazolása volt a holtszezonban Renee Montgomery, aki a címvédő Minnesota Lynx-től érkezik. Elsősorban a tripláira számíthatnak, melyben 2017-ben utolsó volt a ligában a Dream. A távozó Sancho Lyttle helyére pedig Jessica Breland jött. Teljesen új szakmai vezetés állt fel a klubnál. A Dream tulajdonosai is felfigyelhettek a Connecticut Sun menetelésére. Az ott másodedzőként dolgozó Nicki Collen-t kérték fel vezetőedzőnek, míg a korábban a Sun GM posztját betöltő Chris Sienko lett a Dream General Manager-e.


Az Indiana Fever életében tavaly új időszámítás kezdődött Tamika Catchings visszavonulása után. Ennek eredménye az lett, hogy a teljes mezőnyt tekintve a második legrosszabb mutatóval zártak és így 12 év után először lemaradtak a rájátszásról. Ennek ellenére nem kezdtek bele teljes átalakításba, az elmúlt évadban megismert keretre építenek. Candice Dupree, Shenise Johnson, Erica Wheeler, Erlana Larkins, Jennifer Hamson és Jennie Simms is visszatér. Shenise Johnson-nak nagyjából még egy hónapot kell kihagynia és utána a tervek szerint bevethető lesz. Mondani sem kell, hogy óriási szüksége lenne a Fever-nek a ponterős teljesítményére. Itt szerepel a szekszárdi Erica McCall, akinek jó tapasztaltszerzési lehetőség lehet ez az év. A klubnál sokat várnak a Draft-ról elhozott újoncoktól. Az első körben Kelsey Mitchell és Victoria Vivians, míg a másodikban Stephanie Mavunga játékjogára csaptak le. Az előszezonban a fiataloknak voltak kifejezetten extra villanásaik. A jövő egyértelműen az övék, de nagy kérdés, hogy egy ennyire gödörben lévő csapaton három újonc tud-e érdemben segíteni. Van még egy új igazolásuk Kayla Alexander, aki magas posztokon segíthet be. Ez a Fever tavaly sem érte el a rájátszás szintjét. Semmi nem utal nagy előrelépésre, bár a kémia valamennyit javulhatott és a fiatalok is jónak tűnnek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: