U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a 2018-as WNBA szezon: bemutatkozik az Mystics, a Sky és a Liberty

2018.05.15. 20:27 | WNBA

Péntekről szombatra virradóra kezdetét veszi a WNBA 2018-as szezonja. Négyrészes sorozatban vezetjük fel az új évadot. A beharangozó első részében három keleti csapattal ismerkedhetünk meg. A Washington Mystics, a Chicago Sky és a New York Liberty bemutatása következik.

 


Az elmúlt évadban a keleti együttesek közül a Washington Mystics jutott a legtovább, az elődöntőben a későbbi győztes Minnesota Lynx söpörte ki a csapatukat 3-0-val. Nem lenne meglepő, ha idén is a Mystics maradna legtovább állva. Abból a szempontból könnyebb helyzetben vannak, hogy a keret magja, az Elena Delle Donne, Tayler Hill, Kristi Toliver, Tierra Ruffin-Pratt, Krystal Thomas ötös élő szerződéssel rendelkezett. Lehetett folytatni a megkezdett építkezést. Egyedül Emma Meesseman esett ki, aki úgy döntött, hogy nyáron rápihen a Világbajnokságra. Erősítésnek jött a rotációs lehetőségek javítására Devereaux Peters és Monique Currie, míg a WNBA Draft-on hetedikként Ariel Atkins-t hozták el. Egy ilyen kaliberű hármas poszton bevethető játékos eddig hiányzott a Mystics keretéből. Ha egészségesek lesznek a szezon második felére, akkor sokáig juthatnak. Egy biztos, hogy az évad első heteiben nehéz meccsek jönnek a washingtoniak számára. Tayler Hill visszatérésére még legalább egy hónapot várni kell, míg Kristi Toliver kapott egy kis pihenőt és később csatlakozik.

 


A keleti csapatok közül itthon a legtöbben a Chicago Sky szereplését követik. A Sopron Basket centere Alaina Coates mellett két korábbi honosított válogatottunk Allie Quigley és Courtney Vandersloot is szerepel a csapatukban. A keret váza maradt a Sky-nál, miután Stefanie Dolson, Jamierra Faulkner, Adut Bulgak és Jordan Hooper hosszabbított az előzőekben kiemeltek mellett. Cappie Pondexter és Jessica Breland távozása nevekben nagyobb veszteség, mint játékerőben. Tavaly ugyanis mindkettőjük teljesítménye elmaradt a várttól. Sok múlik azon, hogy tudják-e folytatni azt az egységes, jó játékot, amivel tavaly az évad végén sorozatban hét meccset nyertek. Ha az alapcsapatukba a Draft-ról hozott két extra fiatal, Diamond DeShields és Gabby Williams, illetve az immár egészséges Alaina Coates be tud épülni, akkor a rájátszásba jutásra jó esélyeik vannak.


Az elmúlt évadban a New York Liberty együttesét a rájátszás második körében a Washington Mystics búcsúztatta. A csapatuk mozgalmas holtszezonon van túl. Sokáig kérdéses volt, hogy mi a tulajdonosi szándék a klubbal. Végül a Madison Square Garden Company bejelentette, hogy továbbra is finanszírozza a működésüket, de egy kisebb csarnokban a Westchester County Centerben rendezik a hazai meccseket. A vezetőedzői posztot Katie Smith vette át. Maradt tavalyról az összeszokott váz, melyet Tina Charles, Kia Vaughn, Bria Hartley, Lindsay Allen és Rebecca Allen alkot. Az új igazolások, mint Marissa Coleman, Rashada Gray, Kelly Faris vagy éppen Shay Murphy elsősorban részfeladatok megoldásában segíthetnek. A Draft-on megszerzett Kia Nurse előtt viszont nagy karrier állhat, már első évében gólpasszaival, tripláival sokat segíthet. A másik fiataljuk Mercedes Russell pedig centerposzton hozhat erősítést. Az elmúlt évad szereplése reálisan megismételhető a Liberty számára.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: