U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kurszki szezonértékelés egy fontos bejelentéssel

2018.05.15. 12:00 | Oroszország

A napokban a Dinamo Kurszk együttese is publikálta a hivatalos honlapján a vezetői szezonértékelő összeállítását. Victoria Sgonnikova, a kurszki klub igazgató asszonya ebben bejelentette, hogy Lucas Mondelo a következő évadban is marad vezetőedzőként a csapatnál.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A szezonértékelő összeállítás sok újdonságot nem tartalmazott. Ismét hangsúlyozta Victoria Sgonnikova, hogy nagyon sok sérüléssel bajlódtak és emiatt tavaszra nem tudtak olyan formába lendülni, mint amilyenben egy évvel ezelőtt játszottak. Az Euroliga Final4-ra és a bajnoki döntőre Epiphanny Prince-t leszámítva mindenkit bevethető állapotba hozott az orvosi stáb, de a közös munkából kiesett időt és a sportformát már nem lehetett pótolni. Prince sérülése mellett különösen Anna Cruz hosszabb kiesését tartotta döntő jelentőségűnek a sportvezető.

 


A Dinamo Kurszk az idei évadban elhódította a FIBA Európai Szuperkupát, illetve az Orosz Kupát. A szezon során egyetlen csapat, az UMMC Jekatyerinburg tudta legyőzni a kurszkiakat. Igaz, tőlük ötször is kikaptak. Victoria Sgonnikova kiemelte, hogy balszerencséjük volt az Euroligában, ahol azonos ágra kerültek és így az elődöntőben mérkőzhettek hazai riválisukkal. Ha nem a Jekatyerinburggal találkoznak a fináléba kerülésért, akkor „legalább az ezüstérem meglehetett volna” – fogalmazott a kurszki vezető. A bajnoki döntőt pedig úgy értékelte, hogy a 0-3 ellenére tudtak jó meccseket vívni a Jekatyerinburggal.


A hosszabb összeállítás mindössze egy bejelentést tartalmazott a 2018/2019-es évaddal kapcsolatban. Igaz, ez rendkívül fontos az eredményesség szempontjából. Marad Lucas Mondelo a Dinamo Kurszk vezetőedzője. A szakmai stábban ugyanakkor lesz változás, a hazánkban is éveket töltő Roberto Hernandez távozik a klubtól. A játékosállománnyal kapcsolatban hivatalos bejelentés nincs. Az európai női kosaras átigazolási híreket és pletykákat gyűjtő Twitter oldal (@womenhoops) Angel McCoughtry, Epiphanny Prince, Nneka Ogwumike, Anna Cruz távozását, illetve Sonja Petrovic szerződéshosszabbítását és Marta Xargay érkezését valószínűsíti az eddig értesülések alapján. Ezek azonban még messze nem hivatalos hírek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: