U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Médianapot tartott a Phoenix Mercury

2018.05.15. 17:10 | WNBA

Hétfőn megtartotta a médianapját a Phoenix Mercury együttese. Yvonne Turner-t is soraiban tudó csapatnál nagy célokat fogalmaztak meg, szeretnének versenyben lenni a bajnoki címért.


A Phoenix Mercury csapatnál nem volt nagy változás a holtszezonban. Yvonne Turner egy bombaerős csapatba kerül. A keretük továbbra is Diana Taurasi és Brittney Griner köré épül. Danielle Robinson, Kelsey Bone és Cayla George távozott, érkezett viszont Briann January és Sancho Lyttle. A legnagyobb erősítés pedig az lehet, hogy immár édesanyaként visszatért DeWanna Bonner. A Draft-ról Marie Gülich, Raisa Musina és Imani Wright játékjogát szerezték meg. Emellett pedig már megvolt az első keretszűkítésük is, mely során Emma Cannon és Alexis Prince munkáját köszönték meg.


Mozgalmas napokon vannak túl a Phoenix Mercury-nál. Szombaton az előszezonban felkészülési meccset vívtak, amikor a Seattle Storm együttesét fogadták és maradtak alul 84-61-re. Az Egyesült Államokban vasárnap ünnepelték Anyák Napját, ebből az alkalomból egy családi reggelire invitálta a szurkolókat a klub. Itt kötetlenül lehetett beszélgetni a játékosokkal. Hétfőn pedig jött a médianap, amikor elkészültek a hivatalos fotók, interjúk. Emellett pedig Sandy Brondello vezetőedző, illetve Diana Taurasi és Brittney Griner egy hosszabb sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.

 


Ezen a beszélgetésen Sandy Brondello egyértelművé tette, hogy szeretnének versenyben lenni a bajnoki címért. Ehhez az edzőnő nyilatkozata szerint két területen kell fejlődniük. Az egyik a védekezés, mellyel tavaly nagyon sok gondjuk akadt, a másik pedig, hogy mélyíteni szeretnének a rotáción. A szeptemberi Világbajnokság miatt hamarabb be kell fejezni a szezont, sűrűbb lesz a menetrend, ami mindenképpen az erőforrások jobb beosztására ösztönzi a szakmai stábot.


Diana Taurasi úgy érkezik ehhez a szezonhoz, hogy decemberben távozott Jekatyerinburgból és megszületett közös gyermekük Penny Taylor-ral. A beszámolók kivétel nélkül kiemelik, hogy egy kisimult, felszabadult Taurasit látni. Ha ez a teljesítményében is megmutatkozik, akkor abból sokat profitálhat a Mercury. A sajtótájékoztatón Taurasit kérdezték a visszavonulásáról, de elmondta, hogy élvezi a munkát, az élete a kosárlabda és mindent megtesz annak érdekében, hogy kiváló fizikális állapotban maradjon. Jelen pillanatban nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával.

 

A Phoenix Mercury vívja a szezon nyitómeccsét, amikor péntekről szombatra virradóra a Dallas Wings csapatát fogadják.

 

Galéria a médianapról

 

Phoenix Mercury 2018 season

Brittney Griner answers questions, May 14, 2018, during Phoenix Mercury media day at Talking Stick Resort Arena, 201 E Jefferson St., Phoenix.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: