U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megvédte bajnoki címét a TF

2018.05.15. 18:11 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

Az első félidőben rákényszerítve akaratát kihívójára, a Közgázra a címvédő TFSE megnyugtató előnyre tett szert. A záró etapban volt egy fellángolása a Közgáznak, de nem tudta szorossá tenni a meccset, zsinórban negyedszer lett bajnok a TF.

 

 

Írta: Botár László


A nagy tétnek megfelelően görcsösen kezdték a csapatok a döntővé előlépő találkozót, amelyen roppant nehezen több, mint 2 és fél perc elteltével született meg az első kosár: Németh Alma pöckölte a gyűrűbe a lepattanót, majd a címvédő TF következő akciójánál újra betalált. Második kosara után megkapta a második hibáját, a Közgáz pedig Lantos Adrienn révén megszerezte első pontjait. Karlócai Julianna révén triplával reagált erre a TF, Szalay Viktória kosarával próbált "ragadni" a címvédőre a trónkövetelő. Büntetőkkel tartotta szűk előnyét az agresszív letámadásra váltó TF, Katona Bianka villant a Közgáznál. A negyed Karlócai büntetőivel, s 13-8-as TF vezetéssel ért véget.


Kapornai Dóra befutás utáni ziccerével kezdődött a második szakasz, ám Miháczi Diána révén egy hármassal és egy távoli duplával felelt a címe megvédéséért küzdő bajnok. Abaházy Anna illetve Varga Barbara "szólt hozzá" egy-egy szép dupla formájában a fináléhoz, utóbbi találata után időt kért Németh Kata. Hosszabb "kolletktív" kosárcsend után Doktor Anna "gyötörte be" a labdát a TF gyűrűjébe, rögtön jött a válasz Vargától. A szakasz közepén a hosszabb pihenőről visszatérő Németh büntetőivel 10 pontosra hízott a címvédő előnye. A görcsösen játszó Közgáz nem igazán tudott mit kezdeni a TF szervezett védekezésével, támadásban kapkodott a "kihívó. Folyamatosan "nyílt az olló", Herman Alíz ügyes betörésből volt eredményes, a csapatként kosarazó TF 16 ponttal vezetett a többnyire egyénileg erőlködő Közgáz ellen a félidőben.

 


"Doktori duplával" indult a második félidő, majd Kocsis Fanni szerezte meg első pontjait - bő egy perc elteltéve időt kért Magyar Bianka a címvédő szakvezetője. Németh tolt egyet ügyes centerkosárral a címvédő szekerén, majd egy támadóhiba formájában megkapta a 3. személyijét. Karlócia hármasa után "nyelte be" a labdát a gyűrű, nem tudott a 10 pontos lélektani határ közelébe kerülni a Közgáz. A szakasz közepén Karlócai is megkapta a 3. személyijét, a túloldalon pedig Doktor. Hosszabb Közgáz-kosárcsendet tört meg Abaházy, Kováts Gabriella szép alapvonali betörés után növelte ismét 15 pontosra a címvédő előnyét. A 3. negyed hajrájában Lantos próbálta triplával felrázni a Közgázt, de Szeli Dorina révén erre is volt válasza a bajnoknak.


Ügyesen "bontotta le" ziccerig a Közgáz zónáját a TF, előbb Németh, majd Karlócai volt eredményes, 20 pontosra nőtt a bajnok előnye. Szalay Viktória hármasával próbált hosszú hajrát nyitni a Közgáz, amely egy 7-0-t mutatott be a dobásokban pontatlanná váló riválisával szemben. A TF érthető időkérése után Doktor révén tovább faragott hátrányán az elbizonytalanodó bajnok kihívója. Kocsis is betalált, 10-en belülre került a negyed közepén a Közgáz. Herman 1 jó büntetőjével mozdult el a holtpontról 11-0-s Közgáz roham után a TF. A felzárkózásba belefáradt a trónkövetelő, a hajrában pontatlanok lettek dobásaik. Varga támadó pattanó utáni kosarával, 2 perccel a vége előtt újra 10 pont fölé nőtt a különbség. A "kegyelemdöfést" bő 1 perccel a vége előtt Miháczi triplája adta meg a Közgáznak.

 

Eredmények

TFSE - Közgáz 53-38 (13-8, 17-6, 11-11-12-13)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Bajnokság, döntő, nők, 100 néző. V.: Gaál, Major, Oláh.

 

Pontszerzők
TF: MIHÁCZI 8/6, Herman 4, KARLÓCAI 12/6, Varga B. 7, NÉMETH A. 18. Cs.: Kováts G. 2, Szeli 2, Agic, Czivinger. Edző: Magyar Bianka.
Közgáz: Szalay 5/3, Farkas F., Doktor 8, Shirian, Kocsis F. 4. Cs.: LANTOS 9/3, ABAHÁZY 6, Katona 2, Imre, Kapornai 4. Edző: Németh Kata.

 

Nyilatkozatok
Magyar Bianka: - Eszeméletlenül boldog vagyok, nagyon örülök, hogy zsinórban negyedszer nyertük meg a bajnokságot. A kemény munka erdményeként a döntőben meccsről meccsre jobban és jibban játszottunk, büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek, azt gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk.
Németh Kata: - Gratulálok a TF-nek az újabb győzelméhez. Sajnálom, hogy nem tudtuk azt nyújtani, amire valójában képesek vagyunk, sajnos megijedtek a lányok a lehetőségtől.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_18


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: