U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Élő videó, statisztika: YDÜ - Fenerbahce 17:00

2018.05.16. 08:32 | Törökország

Szerdán magyar idő szerint 17 órától rendezik a Yakin Dogu Universitesi és a Fenerbahce között zajló török bajnoki döntő párharc második felvonását. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban az első meccset 83-76-ra a Fenerbahce nyerte riválisa otthonában. Részletes beharangozót a második találkozóhoz korábban már közöltünk, az alábbiakban az élő eseménykövetéshez ajánlunk linkeket.

 

ÉLŐ ESEMÉNYKÖVETÉS

- Élő statisztika

- Tervezett élőképes közvetítés

 

 

BEHARANGOZÓ

 

Hétfőn délután megkezdődött Törökországban az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntő párharc. Az első meccsen a Fenerbahce végig vezetve 83-76-os győzelmet aratott a YDÜ otthonában. Szerdán már jön a folytatás, amelyet az első találkozón látottak alapján a Fener várhat bizakodva.

 

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr


Érdekes és kifejezetten szórakoztató meccs volt nézői szempontból a hétfői. A csapatok beleálltak egy dobópárbajba, mely során a Fenerbahce extra formát mutatott. A félidei statisztikán a YDÜ 53%-os mezőnymutatója (30 kísérletükből 16 sikeres lett) szintén egészen kiválónak tűnt, de a Fener számai ezt is messze felülmúlták. A 33 mezőnykísérletükből 22 utat talált a gyűrűbe az első 20 percben. Különösen a triplákat kell kiemelni, ahol pedig a 9-ből 7 vállalásuk pontosnak bizonyult. Ez a teljesítmény meghatározta a folytatást. A második félidőre védekezésben mindkét csapat felkeményedett és több eladott labdára tudták egymást kényszeríteni. Ugyanakkor a Fener továbbra is pontosabb tudott maradni támadásban, ami el is döntötte a győztes kilétét.

 

Érdekesek az első edzői reakciók a párharccal kapcsolatban. Zafer Kalaycioglu, a Yakin Dogu mestere  Courtney Vanderlsoot hiányát első helyen emelte ki. A klasszis irányítónak pénteken a Cukorova ellen egy már megnyert meccs utolsó másodperceiben ment ki a bokája. Kalaycioglu emellett azt mondta, hogy védekezésben és támadásban is sokat hibáztak. A Fener-t pedig tartja olyan rutinos csapatnak, hogy ezt könyörtelenül ki tudják használni. A másik oldalon Valérie Garnier a jól sikerült kezdés ellenére higgadtságra intette a játékosokat és a szurkolókat. A francia edzőnő szerint a folytatásra elsősorban a védekezést kell rendezni. Hétfőn kiemelkedő dobóformával a kihagyásokat ellensúlyozták, de erre egy bajnoki döntőt nem lehet építeni az elmondása szerint.


Összességében úgy lehetne az első találkozó tapasztalatait értékelni, hogy az egész tavasszal mutatott forma alapján a Fenerbahce lépett elő favorittá. Náluk Valérie Garnier érkezése óta egyértelműen felfelé ívelő teljesítményt látunk. A játékosok testbeszéde, viselkedése sokkal nagyobb egységről árulkodik, mint az őszi-téli időszakban. A YDÜ fáradni látszik, jelentősen visszaestek a számaik, amit csak részben magyarázhatnak a sérülések. Magas posztokon játékosaik hatékonysága, mely sokáig a játékuk egyik alapja volt, gyakorlatilag kiesett. Egyéni villanások és Kayla McBride klasszisa lendíti át csapatukat a holtpontokon. Megvan a potenciál, hogy elérőbb lépjenek a második meccsre, de ehhez jelentős formajavulásra lenne szükségük.

 

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: