U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Eldőlt a magyar kötődésű játékosok sorsa a WNBA-ben

2018.05.17. 22:14 | WNBA

Csütörtökön a késő esti órákban megtörténtek az utolsó keretszűkítések a WNBA-ben. Nézzük, hogy a hazánkhoz kötődő játékosok közül kinek miként alakult a sorsa.


Arról már beszámolhattunk szerdán, hogy a tavasszal hazánkban szereplő játékosok közül Ivey Slaughter szolgálatait megköszönte a Las Vegas Aces. A többieknek viszont csütörtök késő estig kellett várni a bejelentésre.

 

 

A Sopron Basket játékosa Aleksandra Crvendakic esetében mutatkozott a legtöbb kérdőjel. Végül a Seattle Storm szakmai stábja nem választotta be a 12 fős keretbe. Helyette Teana Muldrow-nak szavazott bizalmat Dan Hughes vezetőedző. Tapasztalatszerzés szempontjából így is rendkívül értékes napok vannak Crvendakic háta mögött és várhatóan lesz még lehetősége a pályafutása során bemutatkozni a tengerentúlon.  


A soproni játékosok közül Yvonne Turner helye nem volt kérdéses a Phoenix Mercury keretében. Ennek megfelelően meg is találhatjuk a nevét a hétvégi szezonnyitó meccsekre nevezett összeállításban. A Mercury esetében érdemes kiemelni, hogy 11 fős kerettel futnak neki a szezonnak. A fizetési sapka miatt nem tölthették fel egy 12. játékossal a csapatukat. Nagy kérdés, hogy az évad során fognak-e még sakkozni az összeállításukkal. Ha így is lesz, Turner pozíciója az eddigi nyilatkozatok alapján nem forog veszélyben.

 


Alaina Coates helye biztosnak tűnt a Chicago Sky-nál. Nem hozott váratlan döntést a szakmai stábjuk, így természetesen a Sopron Basket centere ott lesz a szezonnyitón a csapatában. A chicagói együttesnél két korábbi honosított válogatott játékosunk teljesítményét is követhetjük majd nyáron. Allie Quigley viszonylag hamar befejezte a szezont Törökországban, így szinte a teljes felkészülést végig tudta csinálni. Természetesen húzóemberként számolnak vele. Courtney Vandersloot a szezonnyitó hétvégére „Suspended – Temporary” státuszt kapott. A YDÜ még javában harcol a bajnoki címért a Fenerbahce gárdájával. Amíg nem érkezik meg Törökországból Vandersloot, addig nem rakták be a keretbe.

 

 

Azzal is számolni lehetett előzetesen, hogy az elmúlt évadban az Atomerőmű KSC Szekszárdot erősítő Erica McCall lehetőséget kap az Indiana Fever-nél. Így is történt. Kisebb meglepetésre a keresztszűkítésre kijelölt utolsó napon Erlana Larkins szolgálatait köszönte meg a szakvezetés a Fever-nél. Ezt a döntést érdekességként ki kell emelni.


Ugyanígy nem volt kérdés a tavaszt a CMB Cargo UNI Győr színeiben töltő Danielle Robinson szereplése a Minnesota Lynx-nél. Nagy feladatok várnak a címvédő színeiben Robinson-ra, hiszen Renee Montgomery-t kell helyettesítenie. Egy jó teljesítménnyel a liga legszervezettebb csapatánál szintet léphet a karrierje az Egyesült Államokban.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: