U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Helena Sverrisdóttir a Cegléd újabb igazolása

2018.05.18. 16:25 | Magyarország

A VBW CEKK Cegléd a Facebook oldalán jelentette be, hogy a következő évadra szerződtette Helena Sverrisdóttir-t.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A 30 éves, 184 cm magas izlandi Helena Sverrisdóttir nem ismeretlen a hazai közönség számára sem. Korábban, a 2013/2014-es évadban a DVTK együttesét erősítette hazánkban. Hosszabb időt töltött Kassán és az izlandi válogatott toronymagasan legjobbjának számít.

 


Gyermeke születése óta Sverrisdóttir elsősorban hazája bajnokságában a Hauka csapatát erősítette, melyet idén is bajnoki címre vezetett. Januárban azonban néhány hétig besegített Kassán, amikor a szlovák bajnoknak három fronton kellett helytállnia. Itt dolgozott a ceglédiek új vezetőedzője Peter Jankovic irányítása mellett. Az Európa Kupában három meccsen 21.1 perc alatt 7.3 pont és 2.7 lepattanó volt az átlaga, de pályára lépett az EEWBL sorozatban és egy bajnoki találkozón is.


Az izlandi válogatottban a 2019-es Európa-bajnokság selejtezője alkalmával csapata legeredményesebb játékosának számít. A novemberi és a februári meccseken is ponterősen játszott. Helena Sverrisdóttir átlaga ebben a sorozatban a négy találkozón 35 perc alatt 23.5 pont, 8 lepattanó és 5.8 gólpassz.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: