U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Új edzője van a Salamancának

2018.05.21. 17:53 | Spanyolország

Hétfőn délután egy sajtótájékoztató keretében bemutatták a Salamanca új vezetőedzőjét Lino López-t.

 

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com


Egy korszak lezárul a Salamanca életében, miután két és fél után távozik a vezetőedzői posztról Miguel Ángel Ortega. A tapasztalt szakember 114 mérkőzésen irányította a spanyol bajnokot. Ezeken 93 győzelmet ért el és összesen hét trófeát nyert: három bajnoki címet és két-két Spanyol Kupát, illetve Szuperkupát.


A Salamanca új vezetőedzője Lino López lesz, aki a női kosárlabdát követő közönség számára az UNI Ferrol kispadjáról lehet ismerős. A 42 éves szakember profi kosárlabda pályafutása lezárását követően hét évvel ezelőtt vette át az UNI Ferrol irányítását. Nagy utat tett meg a klubbal, melyet előbb feljuttatott az élvonalba, majd ott kvalifikálta magát a Spanyol Kupa hatos döntőjébe.

 


Abból a szempontból Lino López érdekes választás, hogy egész edzői karrierjét eddig egyetlen klubnál töltötte és nem rendelkezik nemzetközi tapasztalattal. A hétfői sajtóeseményen Bromeaba Recio a salamcai klub első embere elmondta, hogy követték Lino López pályafutását és a kosárlabdáról alkotott felfogása sok tekintetben hasonlít ahhoz, amit a klub képvisel.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: