U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Befejezi működését a YDÜ női kosárlabda csapata

2018.05.23. 14:00 | Törökország | Írta: Nagy Norbert

A Yakin Dogu Universitesi a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az észak-ciprusi székhelyű egyetem felszámolja a profi női kosárlabdával kapcsolatos tevékenységét.

 

Fotó: Yakin Dogu Universitesi

Fotó: Yakin Dogu Universitesi


A Yakin Dogu Universitesi a hivatalos felületein egy angolul és törökül is elérhető közleményt publikált, melyet az egyetem kuratóriumának az elnöke Prof. Dr. İrfan S. Günsel jegyez. Ebben kiemelésre került, hogy a női kosárlabda csapat teljesítette azt a célt, amiért életre hívták. Nyert öt trófeát, köztük tavaly az Európa Kupának köszönhetően egy nemzetközi sikert is elkönyvelhetett. Ezzel bizonyította, hogy az egyetem és maga Észak-Ciprus is meghatározó erő lehet a sportban. A közlemény szerint Észak-Ciprusnak szüksége volt egy ilyen példára.

 


Megszólalt Isik Eyigüngör, a YDÜ égisze alatt működő sportklub elnöke is, akinek a megbízatása kedden véget ért. A sportvezető elmondta, hogy a döntés már szezon közben megszületett. Ennek oka pedig, hogy a hazai mérkőzéseiket nem rendezhették Észak-Cipruson. A nagy sikereket ott szerették volna elérni – fogalmazott, majd hozzátette: ez nem rajtuk múlt, hiszen minden feltételt megteremtettek volna, hanem a szövetségen. A sportvezető azt is hangsúlyozta, hogy a játékosok és a klub összes alkalmazottja felé minden kötelezettségüket teljesítették eddig és a még hátralévőket is teljesíteni fogják, mivel a döntés nem financiális jellegű.


A YDÜ az elmúlt két évben öt trófeát nyert. Tavaly Törökországban a bajnoki címet és a kupát is elhódították, illetve az Európa Kupában is felértek a csúcsra. Idén decemberben az Elnöki Kupát is megszerezték, majd februárban megvédték a címüket a Török Kupában. Tavasszal bejutottak az Euroliga Final Four-ba, ahol végül negyedik helyen zártak. A bajnokságot és ezzel a működésüket pedig idén ezüstéremmel fejezték be.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: