U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Horti Dórával és Pusztai Petrával erősíti magyar magját a ZTE NKK

2018.05.23. 09:28 | Magyarország

Hétfőn sajtótájékoztató keretében számolt be a 2018/2019-es évad előkészületeiről a ZTE NKK. Részletek a klub közleményében.

 

Fotó: Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

 

Forrás: ZTE NKK Sajtóközlemény

 

Remek szezont tudhatunk magunk mögött, hiszen elmondhatjuk a 2017/2018-as bajnokság meglepetéscsapataként a negyedik helyen végeztünk. Ez köszönhető a csapategységnek, a jó légiós választásnak és az elvégzett munkának. A bajnokság végén új csapatot kell építeni az értékeink megtartásával és erősítésével. A részletekről, arról, hol tart az építkezés sajtótájékoztatón számoltunk be.

 

Elsőként Tóth László klubunk ügyvezetője értékelte a mögöttünk hagyott szezont:

 

- A 2017/2018 szezonra való felkészülést egy új csapattal kezdtük, hiszen 4 új légiós (Nadia Parker, Jeffery Janeesa, Sigrid Koizar, Elisabeth Pavel) valamint 2 magyar (Gorjanácz Ágnes, Liska Nikoletta) játékos érkezett. Egy jó alapozás után a Göcsej Kupa megnyerése arra engedett következtetni, hogy egy jó szezon elé nézünk. A bajnokság során több „nagycsapatot” sikerült megvernünk, ennek következtében a 4. helyről kezdtük a rájátszást, amit sikerült megtartani a play-off során is. Az idei szezon eredményeinek köszönhetően a nézőszámunk is jelentősen emelkedett, a szurkolók biztatása, támogatása nagyon sokat jelentett a lányoknak! A nézők mellett a klubnak fontos az Önkormányzat és a Szponzorok valamint a helyi média támogatása. Bízunk benne, hogy az elért eredményünk további támogatásra sarkalja Őket.

 

A folytatásban Balaicz Zoltán polgármester szólt a megjelentekhez, aki gratulált a csapat sikereihez és dicsérte a csapatnál végzett munkát.

 

- Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a női sport is megfelelően támogatva legyen, így a költségvetésben, az előző évhez képest megemeltük a klub támogatását és segítünk abban, hogy a cégek, támogatók megtalálják a csapatot és lehetőségeik szerint támogatásukkal segítsék is a munkájukat.

Zárásként az alakuló csapatról Gáspár Dávid vezetőedző számolt be, akivel a vezetőség elsőként tudott megegyezni a folytatásról:

 

- Sikerült elérnünk, sőt túl is teljesítenünk az induláskor megfogalmazott elvárásokat. Maximalista vagyok és mindig a legjobbra törekszem, így a következő szezonban is a legjobbat szeretném kihozni a csapatomból és lehetőség szerint ott maradni a legjobbak között.

 

Vezetőedzőnk elmondta, hogy a csapatépítés első lépcsőfokaként sikerült megtartanunk az elmúlt év meglepetés játékosát Sigi Koizart és a csapat legbiztosabb pontját, az amerikai centert Nadia Parkert. A magyarok közül, Hegedűs-Őri Györgyi, Kovács Georgina és Gáspár-Szalay Virág jelenti majd az állandóságot a keretben.

 


Az érkező játékosok közül ki kell emelnünk a sérülése és anyai örömök után Zalaegerszegen visszatérő Horti Dórát.

 

Horti Dóra (5 poszt): Több mint 80-szoros válogatott játékos, aki 3-szor nyert Magyar Bajnokságot, 4-szer pedig Magyar Kupát. 2012-től légióskodott, Lengyelországban a Wisla Krakkóban, Törökországban Canik majd a Mersin Belediye csapatában pattogtatott. 2015-ben tért haza a DVTK-hoz, ott Magyar Kupát nyert illetve bejutottak a Fiba Kupa legjobb 4 csapata közé, majd jött a sajnálatos sérülés.

 

A másik nagy igazolásunk, a korosztályos válogatott Pusztai Petra.

 

Pusztai Petra (2 poszt): a BEAC Újbuda csapatából érkezik a fiatal, 19 éves játékos. Petra a korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, a korosztályos válogatott meghatározó embere. Az elmúlt szezonban, átlagban 25 percet játszott és 10.3 pontot és 1.8 gólpasszt jegyzett.

 

 

Idén is a négy légióssal indulunk neki a bajnokságnak, ahol a két említett alapember mellé egy holland fiatal és rutinos amerikai játékos érkezik.

 

Janis Ndiba (3-4 poszt): egy fiatal (21 éves), 183 cm magas holland játékos, aki a 3-4 poszton mozog otthonosan. Ő a lengyel KS Slezna Wroclav csapatából érkezik, képességei alapján csapatunk hasznos tagja lehet.

 

Taneisha Harrison (3 poszt): a román ezüstérmes Szatmárnémeti csapatából érkezik, ahol 17 pontot 5,1 lepattanót és 3,1 gólpasszt átlagolt. A 29 éves, 182 cm magas amerikai játékosra a magas bedobó poszton számol a vezetőedzőnk.

 

 

Végül meg kell említenünk a távozókat is, akik nagyban hozzájárultak, ahhoz, hogy ilyen remek szezont fussunk: Elisabeth Pavel, Jeffery Janeesea Desiree, Gorjanácz Ágnes, Vincze Virág, Liska Nikoletta. A további játékos pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.

 

Gáspár Dávid elmondta továbbá, hogy a fennmaradó helyeket a keretben fiatalokkal szeretné feltölteni, akiknek az igazolása folyamatban van.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: