U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Végleges a 3x3-as Világbajnokság programja

2018.05.23. 11:22 | Nagyvilág

A nemzetközi szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta a június 8. és 12. között a Fülöp-szigeteken, Manilában megrendezésre kerülő 3x3-as kosárlabda Világbajnokság mérkőzéseinek hivatalos menetrendjét.

 


A FIBA tájékoztatása alapján minden játéknapon a hivatalos program helyi idő szerint 11 óra 30 perckor, magyar idő szerint 5 óra 30 perckor kezdődik. Helyi idő szerint pedig 19 óra és 20 óra között ér véget. Ez alól az utolsó nap a kivétel, amikor helyi idő szerint 12 óra 50 perckor indulnak a mérkőzések és a hivatalos program egészen 21 óra 30 percig tart.


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott a tornán a D-csoportba került. Válogatottunk június 8-án, pénteken magyar idő szerint 10 óra 20 perctől Hollandia ellen mutatkozik be. Ezen a napon még egy meccs szerepel a programban, 11 óra 40 perctől ugyanis Spanyolország ellen lépnek pályára a mieink.

 

A csoportkör június 10-én, vasárnap folytatódik a magyar lányok számára. Ekkor 8 óra 50 perctől Németország lesz az ellenfél, majd 13 órától a házigazda Fülöp-szigetek válogatottja. A csoportkörből az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba, melynek mérkőzéseit június 12-én, kedden bonyolítják le.

 


A rendezvényhelyszínt Manilában a Fülöp-szigetek nemzeti standionjának számító 55 ezer néző befogadására alkalmas Philippine Arénában állítják fel. A torna utolsó napját június 12-re időzítették, ami Fülöp-szigetek legnagyobb nemzeti ünnepe. A szervezők erre a napra kiemelt érdeklődéssel számolnak.


Az elmúlt évben világbajnoki ezüstérmet szerző magyar válogatott május elején kezdte a felkészülést. A keret tagjai a hétvégén két nemzetközi tornát nyertek. A felkészülés jelenlegi állásáról ITT írtunk.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: