U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az Orenburgnak is spanyol edzője lesz

2018.05.24. 18:13 | Oroszország

Csütörtök délután megtartotta kerethirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatóját Oleg Khramkin, a Nagyezsda Orenburg elnöke. Az orosz bronzérmestől négy játékos távozik, helyükre hárman érkeznek. Az új vezetőedző pedig Victor Lapena lett, aki legutóbb a Zaragozát irányította.

 

Fotó: orenbasket.ru

Fotó: orenbasket.ru


Az orenburgi klub első embere a sajtótájékoztatóját az elmúlt évad értékelésével kezdte. Ebben elmondta, hogy szinten a nulláról kellett új csapatot építeni, hiszen kilenc játékos és a vezetőedző távozott tavaly nyáron. Szezon közben ráadásul edzőt cseréltek, Maros Kovacik helyét Alexander Kovalev vette át, miközben gondoskodni kellett Maria Cherepanova és a négy hónapra kidőlő Alex Bentley pótlásáról. Ezen tények tükrében a bronzérmet reálisnak nevezte az orosz sportvezető, aki hozzátette: egy egészséges Alex Bentley-vel nemzetközi porondon kicsivel eredményesebb szereplés is elérhető lett volna.


Az Orenburgnál nem titkoltan az volt a cél, hogy együtt tartsák a csapat magját és ne legyen szükség akkora változtatásokra, mint tavaly nyáron. Ez a célt elérték, hiszen az orosz játékosok közül Anastasiya Shilova, Zhosselina Maiga, Ksenia Tikhonenko, Viktoriia Medvedeva, Tatyana Burik hosszabbított, míg a légiósok közül a spanyol center Sandra Ygueravide és a ponterős amerikai játékosuk Brionna Jones szintén elkötelezte magát a folytatás mellett. Négyen távoztak az Orenburgtól, ők Anastasia Tochilova, Yana Degtyarskaya, Alex Bentley és Emma Cannon.

 


A távozók helyére posztra igazolva hárman érkeztek. A Novoszibirszk együttesétől Olga Novikovát szerezték meg. A WNBA-ben a Chicago Sky-t erősítő center Adut Bulgak szintén Oroszországban folytatja. A 193 cm magas 25 éves játékos legutóbb Izraelben az Elitzur Ramlát erősítette, ahol remek szezonja volt. Számítani lehetett rá, hogy valamelyik nagyobb ligába tud feljebb lépni. A harmadik új érkező pedig Erica Wheeler, akit a Besiktas-ból és az Indiana Fever gárdájából ismerhetünk. A leginkább 2-es poszton bevethető játékosnak ponterős éve volt Törökországban. Wheeler a tervek szerint bolgár papírokkal fog szerepelni, hiszen már folyamatban van az állampolgársági ügyének intézése.


Az Orenburg elnöke azt is bejelentette, hogy Victor Lapena személyében spanyol vezetőedző veszi át a szakmai munka irányítását. A legutóbb Zaragozában dolgozó szakember korábban a Salamanca vezetőedzője is volt. Oleg Khramkin fiatal, ambiciózus szakvezetőként mutatta be Lapenát és reményét fejezte ki, hogy vele az elmúlt évadhoz képest sikerül előrébb lépni. Victor Lapena kinevezése azt jelenti, hogy a következő évadban mindhárom orosz élcsapatot spanyol edző fog irányítani.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: