U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Győzelem a második csehországi mérkőzésen

2018.05.25. 17:57 | Magyar válogatott

Pénteken délután másodszor is összecsapott felkészülési mérkőzésen a cseh és a magyar válogatott. A prágai találkozón Székely Norbert együttese 54-34-es győzelmet aratott.

 

 

A mérkőzés teljes felvétele visszanézhető ITT


A csütörtöki meccshez képest ezúttal Mansaré Manty és Zele Dorina maradt ki, helyükre Hegedüs-Őri Györgyi és Horváth Bernadett került a nevezettek közé. A cseheknél nem volt a keretben a csütörtöki találkozón megsérülő csapatkapitányuk Kateřina Elhotová. A prágai összecsapást Barnai Judit két találata vezette fel. Küzdős meccs kerekedett, ahol első negyedben sokáig pár ponttal a mieink jártak előrébb. Ezt követően két triplával egyenlítettek a csehek, 10 perc után pedig 16-15-re mentek. A második negyedben sem változott a játék képe. Óriásit küzdöttek a csapatok, de igazán folyamatos játék nem alakult ki.


A félidő hajrájában 21-18-as vezetésünk után a hazaiak kaptak el egy jobb periódust támadásban, így a nagyszünetben 25-23-as előnyben voltak. A félidei statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy Barnai Judit 8, míg Weninger Virág már 5 pontnál járt. A mieink jobban álltak a lepattanókban, különösen a nyolc támadólepattanó tűnt biztatónak. A harmadik negyedben nagyot fordult a játék képe. Barnai és Nagy Dóra találataival gyorsan magához ragadta a vezetését válogatottunk. 27-25-nél hosszú percekre befagyott az eredményjelzőn. Frissebbnek és valamivel pontosabbnak tűnt a magyar csapat, mely különösen védekezésben lépett előre a csütörtöki találkozóhoz képest.

 


Erről a 27-25-ös eredményről Dubei Debóra triplájával, majd Weninger duplájával a mieink tudtak elmozdulni. A negyed hajrájában Határ Bernadett és Hegedüs-Őri növelte az előnyünket. A 38-29-ről induló záró szakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Riválisunk a második félidőben mindössze 9 pontot ért el. Mindkét szakmai stáb minden bevethető játékosának lehetőséget biztosított. A magyar válogatottnál 12 és 23 perc között osztotta el a játékidőt a szakvezetés. Láthattunk szép villanásokat támadásban, miközben az első meccshez hasonlóan magas posztokon fölényben játszottunk. Amikor Nagy Dóra triplája cél ért, 50-29-nél a 20 pontot is átlépte a differencia. Az 54-34-es siker alkalmával Barnai Judit 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el, ezzel válogatottunk legeredményesebbje lett.

 

Eredmény

Csehország - Magyarország 34-54 (16-15, 9-8, 4-15, 5-16)
 

Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: