U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csehországban szerepelt a 3x3-as válogatott

2018.05.26. 21:02 | Magyarország

Szombaton a csehországi Ostravában a Chance 3x3 Tour versenysorozat állomásán szerepelt a 3x3-as magyar válogatott. A magyar küldöttség két csapattal vett részt az eseményen, melyek második és harmadik helyen zártak. Gratulálunk!

 

 

2nd(inOT with 3 players) and 3rd place in Ostrava 🇭🇺💪🏼🏀 #whun3x3 #fiba3x3 #letsplay3x3

Magyar Női 3x3-as válogatott🏀 (@whun3x3) által megosztott bejegyzés,

 

A Whun_1-es csapat három játékossal, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra összeállításban szerepelt. A Whun_2-es együttest pedig Böröndy Vivien, Bozóki Bettina, Süle Krisztina és Tóth Cecília alkotta.


A tornára 10 gárda nevezett, melyeket két ötös csoportba osztottak a szervezők. A csoportok első két helyezettjei jutottak az elődöntőbe. Az A-csoportba kapott besorolást a Whun_2-es csapatunk, mely mindegyik mérkőzését megnyerte és ezzel az ötös élén végzett. Ebből az csoportból egy gárda nem érkezett meg az eseményre, ellenük minden eredményt 21-0-val írtak jóvá a résztvevőknek. A Whun_1-es csapat a B-csoportban szerepelt, ahol 3 győzelemmel és 1 vereséggel a második helyet szerezte meg.

 


Az elődöntőben a két magyar csapat egymás ellen mérkőzött. Itt végül a Whun_1-es gárda 21-17-es győzelmet aratott. A bronzmeccsen a Whun_2-es csapatunk 21-17-re legyőzte riválisát, így megszerezte a harmadik helyet.


A döntő végletekig kiélezett küzdelmet hozott, ahol 3 fővel felálló együttesünk mindent kiadott magából. A mérkőzés hajrájához közeledve a csehek kerültek előnybe, de Ruják Nóra duplájával 20-20-nál hosszabbításra mentették a meccset a mieink. A ráadásban sikerült megszerezni a vezetést, de végül egy cseh dupla döntötte el a meccset és alakította ki a 22-21-es végeredményt.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: