U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasas Akadémia – Csata DSE döntőre hangolva a kadetteknél

2018.05.26. 22:29 | Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018 | Írta: Nagy Norbert

Vasárnap kerül sor a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” döntőjének negyedik játéknapjára. Jönnek a helyosztók. A fináléban a mezőnyből kiemelkedő két csapat a Vasas Akadémia és a Csata DSE méri össze az erejét.


Úgy zajlott le az idei kadett döntő első három játéknapja, hogy az eredményeket tekintve meglepetés nem született. Az előzetesen is kirajzolódó erőviszonyok mentén haladt a torna. Az A-csoportot a Csata DSE nyerte veretlenül sorrendben a DVTK Akadémia, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Bajai NKK előtt. A +172-es pontkülönbség hűen szemléleti a Csata DSE fölényét. A B-csoportban a Vasas Akadémia végzett az élen szintén nagy különbségű győzelmekkel a KSC Szekszárdot, a Soproni Darazsak Akadémiát és a BEAC-Újbuda KA-t megelőzve. Maradva a pontkülönbségnél, a Vasas +106-os mutatója is hasonló magabiztosságot mutat.

 

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner


A szombati keresztjáték során mindkét csapattal a mérkőzések első 10-15 percében tudta a lépést tartani a riválisa. Az első elődöntőben a Vasas 79-48-ra győzte le a DVTK-t. A másik ágon pedig a Csata DSE 90-54-re verte a KSC Szekszárdot. Itt érdemes megjegyezni, hogy a vesztes felek között a látottak alapján a bronzcsata is óriási küzdelmet hozhat. Mindkét csapatnak nagy siker lenne egy érem és ebben a párosításban nincs az a fajta klasszis-különbség, ami az elődöntőben megvolt.

 


A Csata DSE és a Vasas Akadémia idén tavasszal már kétszer találkozott ebben a korosztályban. Március 4-én a Csata DSE 96-44-es győzelmet aratott hazai pályán nagy riválisa felett. Az egy hónappal ezelőtt, április 29-én lejátszott találkozón már a Vasas is teljesebb kerettel szerepelt. Szorosabb összecsapás végén 59-53-as sikert ünnepelhetett a Csata DSE, mely idén még nem talált legyőzőre ebben a korosztályban.

 

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner


A két keret más erényeket mutatott a tornán. A Vasasból támadásban Dombai Réka kiemelkedett, a 24.75 pontos átlaga toronymagasan a legmagasabb a mezőnyben. A Csata DSE-nél jobban megoszlottak a terhek, hiszen a fontos mutatókat összesítő VAL-értékeket nézve négy meccs alapján az öt legjobb közé három játékost is ad a címvédő. Ők Madár Eszter, Boros Júlia és Rakita Lili. A lepattanók terén a számok a Vasas javára billenek, míg gólpasszok, szerzett labdák tekintetében a Csata fölénye rajzolódik ki. Szintén a Csata DSE mellett szólnak bővebb rotációs lehetőségei, melyek egy négynapos erőfelmérő utolsó felvonásán szintén döntőek lehetnek.


Természetesen vasárnap az 5. és a 7. helyért is rendeznek mérkőzéseket. Mindkét helyosztón olyan párosítás alakult ki, melyeket már a csoportkörben is láthattunk. Az 5. helyért a Soproni Darazsak Akadémia és a BEAC -Újbuda KA mérkőzik. Pénteken a soproniak 51-38-as győzelmet arattak egy küzdelmes meccsen. Hasonlóan nagy csatára van kilátás. A 7. pozícióért pedig a Bajai NKK és a Kosárlabda Akadémia Pécs méri össze az erejét. Itt pénteken a pécsiek 66-52-es sikert ünnepelhettek, de sokáig szoros volt a találkozó.

 

Május 27., vasárnap - program

 

7. helyért
9:00 Bajai NKK - Kosárlabda Akadémia Pécs


5. helyért
11:00 Soproni Darazsak Akadémia - BEAC -Újbuda KA


3. helyért
13:00 DVTK Akadémia - KSC Szekszárd


Döntő
15:00 Vasas Akadémia - Csata DSE

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: