Európa-bajnokság 2019

A Csata DSE a bajnok a kadetteknél

A Nemzeti Leány Kadett Bajnokság döntőjében a Csata DSE 62-54-re legyőzte a Vasas Akadémiát és ezzel megszerezte a bajnoki címet.

 

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner

Fotó: BEAC / Girgász-Baumgartner


Mindkét csapat veretlenül, a tornán minden meccsét nagy különbséggel nyerve jutott a fináléba. A mérkőzést a Csata DSE kezdte jobban, 12-8 után egy 10-0-s szériával lépett el riválisától. Az első szakasz végén 24-10 állt az eredményjelzőn. A második szakasz elejére is lendületben maradt a Csata DSE, 34-14-nél már 20 pontos különbséget rögzíthettünk. A Csata DSE kézben tartotta a meccset, a fontos mutatókban egyértelműen fölényben volt. Elsősorban a kihagyott büntetők miatt lehetett hiányérzete a Vasas Akadémiának, hiszen kilenc is kimaradt az első félidőben, ami szintén hozzájárult a nagy differenciához. A szünetben 38-21 állt az eredményjelzőn.

 


A harmadik etapot 6-0-val indította a Vasas, ami megadta az alaphangot egy szorosabb folytatáshoz. A Csata DSE 40-27-ig őrizte 10 pont feletti előnyét, innen azonban a Vasas 8-2-es etappal 42-35-re felzárkózott. Két tripla is utat talált a gyűrűbe ennél a futásnál. Az utolsó 10 percnek 44-35-ről vágtak neki a csapatok. Kiegyenlített, jó színvonalú játék jellemezte ezt a szakaszt, ahol 52-46-nál rögzíthettük a legszorosabb állást. A Csata DSE győzelme a végjátékban nem forgott veszélyben, 62-54-es eredménynél ért véget a finálé. A győztes gárdában a 16 pontos Madár Eszter lett a legeredményesebb, míg a Vasasnál Dombai Réka 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.


A Csata DSE idén is uralta a korosztályos versenysorozatokat, hiszen korábban döntőt játszott a junioroknál, a serdülőknél bajnoki címet szerzett. Emellett éppen szombaton vált matematikailag biztossá, hogy az Amatőr Bajnokságot is élen fogja zárni.

 

Az egyéni díjazottak listája ITT olvasható


Eredmény
Vasas Akadémia – Csata DSE 54-62 (10-24, 11-14, 14-6, 19-18)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: