U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Roberto Iniguez az év edzője az Euroligában

2018.05.28. 18:10 | EuroLiga

Hétfőn lezárult a FIBA közönségszavazása, melynek utolsó fordulójában az év edzőjét választhatták meg a szurkolók. Az elismerést Roberto Iniguez, a Sopron Basket szakvezetője kapta meg. Gratulálunk!

 

 

Roberto Iniguez munkáját lapunk hasábjain is többször méltattuk. A baszk szakember egészen új dimenzióba emelte a soproni csapatot, amikor az Euroligába döntőjébe vezette a magyar bajnokot.


Az Euroliga mezőny egyik legelismertebb szakemberéről beszélhetünk Roberto Iniguez személyében, 2012 óta öt Euroliga finálét vívott aktuális csapatával. Először a megszűnése évében a Ros Casares Valenciát vezette döntőbe, velük meg is nyerte a sorozatot. Ezt az együttest erősítette akkor Honti Kata is. Ezt követően a Fenerbahce edzőjeként két Euroliga finálét vívott, majd a Nagyezsda Orenburggal szintén megismételte ezt a bravúrt.

 


Az év edzője választással lezárult a nemzetközi szövetség (FIBA) idei közönségszavazása. A szurkolók az év ötösét állíthatták össze korábban, itt szép sikerekről számolhattunk be. A Sopron Basket játékosai közül Yvonne Turner az év irányítója, Aleksandra Crvendakic az év bedobója, míg Jelena Milovanovic az év erőcsatára lett. A legjobb ötöst az UMMC Jekatyerinburgól Maya Moore és Brittney Griner teszi teljessé.

 

Gratulálunk!

 

A 2017/2018-as évad legjobb ötöse az Euroligában a szurkolói szavazatok alapján:

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: