U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a 3x3-as U23-as Nemzetek Ligája

2018.05.31. 23:51 | Magyarország

A hétvégén elrajtol a 3x3-as szakágban az U23-as Nemzetek Ligájának 2018-as kiírása. A tavalyi debütáláshoz képest lényegesen több csapattal kezdődik a sorozat, melyben a válogatottak két konferenciára osztva versenyeznek.

 


Az U23-as Nemzetek Ligáját azzal a céllal hívták életre, hogy a 3x3-as szakág versenyrendszerében mutatkozó űrt betöltsék. Azoknak a játékosoknak versenyzési lehetőséget biztosítsanak, akik a korosztályos válogatottakból már kiöregedtek, de még a felnőtt csapatban való eredményes szerepléshez tapasztalatszerzésre van szükségük. Az első évben egy szűkebb mezőny jellemezte a sorozatot, melyet válogatottunk remek játékkal megnyert augusztusban.


Idén egy európai és egy afrikai-ázsiai konferenciát hívott életre a FIBA. Az európai konferenciában szerepel természetesen a magyar válogatott. A mieink mellett Csehország, Hollandia, Franciaország, Ukrajna és Oroszország jelezte részvételi szándékát. A névsorból is kiderül, hogy a 3x3-as szakágat kiemelten kezelő nemzetek többsége ott lesz a mezőnyben. Az afrikai-ázsiai konferenciát Mongólia, Indonézia, Kína, Uganda, Sri Lanka és Japán válogatottja alkotja.

 


A FIBA hivatalosan az olimpiai felkészülési program részeként kommunikálja az U23-as Nemzetek Ligáját. Az Ifjúsági Olimpiát követő újabb lépcsőfokként jellemzik ezt a versenysorozatot, melynek vázát mindkét konferenciában hat egynapos torna adja. Ezeket három-három helyszínen rendezik mindkét konferenciában. Mindkét konferencia három legjobbja kvalifikálja magát a szuperdöntőre, melynek az indiai Haidarábád ad otthont szeptember 22-én és 23-án.


A magyar válogatott június 3-án és 5-én a franciaországi Voiron városában kezdi meg szereplését. Már korábban hírt adtunk arról, hogy ide Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban utazik válogatottunk. Rajtuk kívül még a keret tagja Papp Klaudia és Jáhni Zsófia. A harmadik és a negyedik torna július 20-án, illetve 21-én Prágában lesz. A záró forduló két erőpróbáját pedig szeptember 1-én és 2-án Debrecenben rendezik.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: