U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Sopron Basket is beadta szándéknyilatkozatát az Euroliga részvételre

2018.06.01. 18:16 | EuroLiga

Javában zajlanak az Euroliga 2018/2019-es kiírásának előkészületei. A kluboknak ezekben a hetekben kell beadniuk szándéknyilatkozataikat a sorozatban való részvételre.

 


Az elmúlt évadban emlékezetes meneteléssel Euroliga döntőt vívó magyar bajnok Sopron Basket a hivatalos honlapján adta hírül, hogy beadta szándéknyilatkozatát az Euroliga indulásra. Korábban már arról is beszámolhattunk, hogy a bajnoki ezüstérmes KSC Szekszárd is megtette ugyanezt és a tolnaiaknak várhatóan ismét selejtezniük kell.

 


Az Euroliga jövő évi kiírásának mezőnye még formálódik, végleges csapatlista a sorsolást közvetlenül megelőző időszakra várható. A sorsolást július 5-én, csütörtökön Münchenben rendezik.

 

A versenynaptár tervezete szerint az első fordulóra a Világbajnokság miatt az elmúlt évadhoz képest valamivel később október 24-én kerül sor, míg a menetrend az alapszakasz zárását február 20-ra teszi. Sűrű lesz a következő évad, hiszen júniusban már jön az Európa-bajnokság.

 

Március 5-án kezdődik a rájátszás. Visszatér a negyeddöntők során a kedd-péntek-szerda ritmus, így legkésőbb március 13-ra kialakul a 2019-es Euroliga Final4 mezőnye. A négyes döntőt a FIBA munkatársai az április 12-14-i hétvégére ütemezték. A tervek szerint az Euroliga főtábláját 16 csapat alkotja, melyek a korábbi évekhez hasonlóan két csoportba osztva küzdenek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: