U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nevet vált az EEWBL

2018.06.01. 11:06 | Egyetemi kosárlabda

2018. június 1-től nevet változtat a Kelet-Európai Női Kosárlabda Liga (EEWBL). A jövőben Európai Női Kosárlabda Liga, azaz European Women's basketball league (EWBL) elnevezéssel folytatja működését a sorozat.

 


Három évvel ezelőtt, 2015 nyarán hat ország nyolc csapatával indult útjára az EEWBL. A sorozat a tömbösített és ezáltal az utazási költségek szempontjából gazdaságosabb lebonyolításának köszönhetően gyorsan népszerű lett. Kinőtte a közép-kelet európai régiót, ez indokolta a váltást.

 


A következő kiírás csapatlistája még formálódik, de a szervezők tájékoztatása szerint Észtország, Fehéroroszország, Hollandia, Kazahsztán, Lengyelország, Lettország, Libanon, Litvánia, Oroszország, Svédország, Szlovákia, Törökország és Ukrajna delegál résztvevőt a mezőnybe.


Egy biztos, hogy a sorozat címvédője - legalábbis győzelmi szándékkel biztosan - nem áll rajthoz, a Good Angels Kosice ugyanis már csak fiatalokat versenyeztet. Mint ismeretes március közepén a rigai Final Four emlékezetes küzdelmet hozott, amikor Darxia Morris utolsó másodperces triplája döntött a kassai együttes javára a TTT Riga elleni döntőben.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: