U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Győzelemmel zárta franciaországi szereplését a magyar válogatott

2018.06.03. 18:10 | Magyar válogatott

Vasárnap délután lezárult a magyar válogatott franciaországi vendégszereplése. Székely Norbert együttese remek játékkal múlta felül a házigazdák válogatottját. Gratulálunk!

 


Az első két napon igazságosan megosztoztak a csapatok a győzelmeken. A fiatal kerettel dolgozó szakemberek mindkét oldalon értékes visszajelzéseket kaphattak. A harmadik találkozót a hazaiak 7-2-vel kezdték, de ezt követően a játékrész közepén 11-11-nél már egyenlített válogatottunk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 19-17-re mentek a franciák. A kisebb sérüléssel bajlódó Barnai Juditot leszámítva már az első negyedben mindenki lehetőséget kapott. Bálin Réka 6, Nagy Dóra 5 pontnál járt. A második etapot, az elsőhöz hasonlóan, 7-2-vel indította a házigazda. Innen azonban Határ Bernadett négy sikeres büntetőjével, majd Barnai Judit, Dubei Debóra és Weninger Virág pontjaival magunkhoz ragadtuk a vezetést. A félidőt Weninger duplája zárt, ami 39-33-as előnyt eredményezett.


Remekül védekezett a magyar válogatott, az első félidőben 13 eladott labdába kényszerítette bele ellenfelét, melyből 14 pontot ért el. Eközben a mieinknek mindössze 6 eladott labdája volt. A második esélyből szerzett 8 pont és a magabiztos büntetőzés szintén kiemelendő. A harmadik etap elején Mansaré Manty és Határ Bernadett növelte az előnyt. Weninger Virág 2+1-es megoldásánál pedig már 9 egységgel jártunk előrébb. A 10 pontos vezetést Bálin Réka triplája hozta el. A negyed hajrájában ugyan felzárkóztak a hazaiak, de Nagy Dóra hármasa zárta ezt a játékrészt, így visszaállt a különbség. Az utolsó 10 percnek 56-47-ről vágtak neki a csapatok. A magyar válogatott részéről Bach Boglárka 4 pontja vezette fel a záró szakaszt, ezzel 60-49-nél kialakult a meccs legnagyobb különbsége.

 


Szervezett játékkal őrizte előnyét a magyar csapat. Az utolsó két percbe Dubei Debóra triplájával 68-58-ról érkeztünk. Büntetők tették töredezetté hajrát, végül 71-64-es sikert aratott a magyar válogatott. Ezúttal is minden játékos lehetőséget kapott. Határ Bernadett 17 ponttal lett a legeredményesebb, míg Weninger Virág és Bálint Réka 11-11 pontot ért el. A magyar válogatott, mely a csehországi vendégszerepléséhez képest Simon Zsófia és Zele Dorina nélkül utazott Franciaországba, értékes hétvégét zárt. Jó szerkezetű, szervezett és motivált rivális ellen sikerült két szép győzelmet aratni. A keret minden tagja kapott lehetőséget a bizonyításra, amivel éltek is játékosaink. A 2018-as tavaszi összetartás lezárult nemzeti együttesünk számára. Novemberben már az Eb-selejtezők utolsó két fordulója vár a válogatottunkra.


Eredmény
Franciaország - Magyarország 64-71 (19-17, 14-22, 14-17, 17-15)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: