U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Angela Salvadores a spanyol U23-as válogatottban

2018.06.06. 17:27 | Spanyolország

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján közzétette, hogy idén nyáron U23-as válogatott is összehívásra kerül. A csapat tagja lesz a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Amikor tavaly ősszel kinevezték a női válogatottak technikai igazgatójának Jose Ignacio Hernandezt, akkor már pedzegette nyilatkozataiban egy U23-as válogatott életre hívását. A terveket tettek követték és 12 játékossal június 15-én Leon városában megkezdi a munkát a spanyol U23-as válogatott. A cél ezzel a szakmai programmal egyértelműen az, hogy hidat képezzenek a sportágban.


A spanyolok óriási merítési lehetőség mellett sok olyan kiváló játékossal rendelkeznek, akik a korosztályos válogatottakból már kiöregedtek, de a felnőtt válogatottban még nem tudták kivívni stabil helyüket a rutinos sztárok mellett. Ahogy Jose Ignacio Hernandez a spanyol szövetség közleményében fogalmaz: „ez egy fontos generáció” a női kosárlabda közeljövőjének szempontjából.


A szakmai munkát Eric Suris, a Girona vezetőedzője irányítja. A keretben helyet kapott a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores. A pályafutásában egy kiemelten fontos lépcsőfok, hogy meg tudjon ragadni a felnőtt válogatott látókörében.

 


A teljes névsort nézve számtalan ismert névvel találkozunk. Érdekesség, hogy a University of South Florida végzős klasszisa Laia Flores is ott van az együttesben. Őt például régen láthatták a spanyolok hazai környezetben. Mellette még két, Egyesült Államokból hazatérő játékost találunk a keretben. Ennek a generációnak a meghatározó lehet Salvadores mellett Gironából az ott már szinte alapember María Conde vagy éppen Laura Quevedo és María Araújo.


A csapat június 20-án megmérkőzik a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottal. Ebből az U23-as együttesből kerül ki Laia Flores (USF), Marina Lizarazu (Zamarat), Laura Quevedo (CB Al-Qázeres) és Nogaye Lo (Cadi La Seu) személyében az a négy játékos, akik a hazai rendezésű Mediterrán Játékok 3x3-as tornáján képviselik hazájukat.


A spanyol U23-as válogatott kerete: Laia Flores (USF), Marina Lizarazu (Zamarat), Laia Raventós (Charlotte), Ángela Salvadores (Sopron), María Conde (Spar Citylift), Laura Quevedo (Al-Qázeres), Belén Arrojo (Sant Adrià), Marta Canella (Patatas Hijolusa), María Martiáñez (Oral ROB), María Araújo (Star Center Ferrol), Iho López (Florida State) és Nogaye Lo (Cadi La Seu).

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: