U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Végleges a soproni Európa-bajnokságra készülő U20-as spanyol válogatott kerete

Június 12-én, kedden kezdi meg a felkészülést a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra a címvédő spanyol válogatott. A 15 fős bő keretet minap publikálta hivatalos felületein a helyi kosárlabda szövetség.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB


Ahogy arról korábban hírt adtunk, Miguel Mendez a Jekatyerinburg vezetőedzője készíti fel a csapatot a soproni kontinenstornára. Az ismert szakember így pár hónappal az Euroliga győzelem után visszatér a Novomatic Arénába. Ezúttal nem feltétlenül egy annyira kiemelkedő csapattal. Ez az U20-as spanyol válogatott, mely természetesen így is nagyon komoly játékerőt képvisel, a tavalyi U19-es Világbajnokságon 8. helyezett gárdára épül.


A spanyol szövetség közleménye ugyanazt a nyilatkozatot idézi, amit Miguel Mendez május 18-án a székfoglalójában megfogalmazott. A keretet ekkor úgy jellemezte, hogy magas posztokon "nagy harcosokkal" rendelkezik, míg a külső sorban olyan gyors játékosokkal, akik a spanyol kosárlabdára jellemző tranzíciós játékot hatékonyan meg tudják valósítani.

 


A felkészülés során a magyar válogatott is megmérkőzik Spanyolországgal a Torneo Ferrol keretében. A június 22. és 24. között megrendezésre kerülő négycsapatos erőpróbán még Szerbia és Hollandia együttese vesz részt. Ezt megelőzően Miguel Mendez tanítványai a spanyol U23-as válogatottal játszanak egy felkészülési meccset, majd a soproni Európa-bajnokság előtt Belgiumba utaznak, ahol a házigazdák mellett Franciaországgal és Törökországgal találkoznak.


A spanyol U20-as válogatott kerete: Lucía Alonso (Arizona) Laura Peña (Sant Adrià), Itziar Ariztimuño (Gernika), Aina Ayuso (Oregon), María Barneda (Ibaizabal), Sara Iparraguirre (IDK Gipuzkoa), Iris Junio (Gran Canaria), María Erauncetamurguil (IDK Gipuzkoa), Silvia Serrat (USF), Naira Cáceres (Butler), Irati Etxarri (Araski), Paula Ginzo (Estudiantes), Umo Diallo (Araski), Laia Sole (Duquesne) és Lola Pendade (Ribet Acad).

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: