U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Hollandia legyőzte Spanyolországot a csoportunkban, jöhet a számolgatás

2018.06.10. 12:50 | Nagyvilág

Javában zajlanak Manilában a 3x3-as Világbajnokság küzdelmei. A magyar válogatottat soraiban tudó csoportban már csak egy mérkőzés van hátra, melyen a mieink a házigazda Fülöp-szigetekkel játszanak. Hármas körbeverés formálódik.

 


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott nagy küzdelemben 16-13-ra legyőzte Németországot a D-csoport első meccsén. A folytatásban a spanyolok a vártnál nagyobb csatában, de a 21 pontot elérve 21-17-re múlták felül Fülöp-szigeteket. Ezt követően a hollandok 16-8-ra verték az elfáradó a németeket, majd jött a csoport rangadója.


Olyan szemmel nézhettük a spanyol-holland csatát, hogy spanyol siker esetén válogatottunk biztos továbbjutó lett volna második helyen. Szoros, fej-fej melletti küzdelem jellemezte azt az összecsapást. Sokáig úgy nézett ki, hogy a spanyolok lesznek a befutók. Az utolsó percbe 11-9-es vezetésről érkeztek. Itt két büntetővel egyenlített Hollandia, majd egy sikeres duplával fordítottak. A spanyolok már nem tudtak egyenlíteni, így 13-11-es holland siker született.

 


Ez azt jelenti, hogy csoportunkban jelenleg Spanyolország, Hollandia és Magyarország is egy-egy vereséggel rendelkezik. Amennyiben válogatottunk legyőzi Fülöp-szigeteket kivívhatja a továbbjutást. Ebben az esetben ugyanis három csapat rendelkezne ugyanazzal a mutatóval és a dobott pontok rangsorolnának. A spanyolok most 69, a hollandok 64, míg a magyar lányok 50 dobott ponttal rendelkeznek. Tehát a továbbjutáshoz olyan győzelemre lenne szükség, amikor a válogatottunk minimum 14 pontot ér el. Azonos pontszám esetén ugyanis a Világranglista pozíció rangsorol.


A programban kisebb csúszás van, a Fülöp-szigetek elleni találkozónkat 13 óra 20 perc magasságában rendezik. Élőben ITT követhető.

 

A csoport állása

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: