U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Maria Vadeeva megérkezett Los Angelesbe

2018.06.10. 20:46 | WNBA

Vasárnap megérkezett Los Angelesbe és csatlakozott a Sparks együtteséhez Maria Vadeeva. Az oroszok centertehetsége hamarosan bemutatkozhat a WNBA-ben.

 


Maria Vadeeva játékjoga a WNBA Draftján az első kör 11. helyén kelt el, amikor a Los Angeles Sparks csapott le rá. A 20. születésnapját még csak júliusban ünneplő, de már fiatalon is igazi klasszis center az európai szezon után egy kis pihenőt kapott. A munkavállalói vízumának intézése eközben lassabban haladt a vártnál. A hatóságoknál a hivatalos meghallgatására június 1-én került sor és végül szombaton tudott repülőgépre szállni.


Vadeeva játékengedélye a Los Angeles Sparks-nál eddig „inaktív” státuszban állt, de ennek aktiválását érkezése után kezdeményezte a klub és ez meg is történt. Innantől kezdve Brian Agler vezetőedző döntése lesz, hogy mikor mutatkozhat be tétmeccsen. Vasárnap a Los Angeles Sparks kispadján civilben már ott ült Vadeeva (a fenti kép is ekkor készült), amikor csapata végig vezetve magabiztosan győzte le a Chicago Sky-t. A neve a hivatalos jegyzőkönyvben is szerepelt.

 


Nagy várakozás előzi meg Maria Vadeeva tengerentúli bemutatkozását, hiszen egy kiemelkedő képességű magas játékosról van szó. Érdemes megjegyezni, hogy az Euroligában az elmúlt évadban kurszki színekben 19.6 perc alatt 10.6 pont és 5.4 lepattanó volt az átlaga. Jó helyre kerül Los Angelesben, hiszen Brian Agler kiváló szakember. Candace Parker és Jantel Lavender mellett szintén sokat lehet tanulni, ráadásul Nneka Ogwumike Kurszkban csapattársa volt.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: