U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Negyeddöntős a 3x3-as Világbajnokságon a magyar válogatott

2018.06.10. 14:28 | Magyarország

A magyar válogatott óriási csatában 18-15-re legyőzte Fülöp-szigetek válogatottját a Manilában zajló 3x3-as Világbajnokság D-csoportjának utolsó mérkőzésén. Ebben az ötösben hármas körbeverés alakult ki Spanyolország, Hollandia és Magyarország között. Válogatottunk a spanyolok mögött megszerezte a továbbjutást érő második helyet.

 


Óriási tét mellett rendezték a mérkőzést. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatottnak a továbbjutáshoz nyernie kellett, ráadásul minimum 14 pontot elérve. A hazaiaknak már csak a szép búcsúra volt esélyük. Ezzel viszont élni szerettek volna és rögtön a találkozó elején egy duplával előnybe kerültek. Idegesen kezdett a magyar válogatott. Szemmel láthatóan nagyon akartak lányok, ez azonban a találkozó első felében kisebb görcsösséggel párosult. Medgyessy Dóra felelt a pontokért ebben a szakaszban, de betalált Ruják Nóra is. Még 5-3-ra fordítottunk, az első játékmegszakítást követően azonban az extázisban játszó hazaiak vették át az irányítást.


Szinte minden megoldása ült a mérkőzés közepén Fülöp-szigetek válogatottjának. Egészen 10-6-ra elléptek, ami egy 7-1-es szériának felelt meg. Az egyetlen pontunkat ezen nagy hazai futás során Bozóki Bettina szerezte. A mérkőzés második feléhez érkezve azonban fáradni látszottak a hazai játékosok, csak faultokkal tudták megállítani a mieinket. Medgyessy rövid idő alatt négy büntetőt is dobhatott, melyből hármat értékesített. Ezzel 10-9-re felzárkóztunk egy lélektanilag kulcsfontosságú pillanatban. Ekkor érkezett el ugyanis a második játékmegszakítás és itt már a győzelem, illetve a 14 pont is elérhető távolságban volt. Visszatérve a folytatásra még betalált Fülöp-szigetek, de Bozóki büntetőivel 11-11-nél sikerült egyenlíteni.

 


Az utolsó három percet egy hazai sportszerűtlen fault vezette fel, amiből 3 pontot sikerült elérnünk. Bozóki értékesített két büntetőt, majd Medgyessy remek átadásából Theodoreán Alexandra is betalált. Megszületett a 14. magyar pont és innentől felszabadultabban játszott válogatottunk. Kézben tartottuk a végjátékot, a felek között 4 pont volt a legnagyobb különbség. A hajrában már nem voltak fordításai esélyei Fülöp-szigeteknek, csak az volt a kérdés, hogy hány pontot szerez a magyar válogatott. Végül a 18-15-ös siker azt jelenti, hogy a spanyolok mögött a második helyen zártak a mieink. A keddi negyeddöntőben a B-csoport győztese Kína lesz az ellenfél. A tervezett menetrend szerint magyar idő szerint 9 óra 40 perctől rendezik ezt a mérkőzést.


Eredmény
Fülöp-szigetek – Magyarország 15-18
Pontszerzők: Medgyessy Dóra 8, Bozóki Bettina 8, Theodoreán Alexandra 1, Ruják Nóra 1.

 

Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: