U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Németország legyőzésével folytatta szereplését a magyar válogatott Manilában

2018.06.10. 09:42 | Magyarország

A magyar válogatott kulcsfontosságú győzelmet aratott a manilai 3x3-as Világbajnokság vasárnapi játéknapján. Egy kemény, küzdős meccsen 16-13-ra verték a magyar lányok Németországot.

 


Nagy tét mellett kezdődött a vasárnapi játéknap első meccse a D-csoportban. A papírforma szerint csak a győztesnek maradt reális esélye a csoportból való továbbjutásra. Pontgazdag játék jellemezte az első három percet, mely során nálunk Bozóki Bettina kétszer volt eredményes és Medgyessy Dóra duplát értékesített. Minden találatunkra érkezett német válasz, ezzel az első játékmegszakításnál 4-4 állt az eredményjelzőn. Miután visszatértek a csapatok a pályára, a németek egy duplával kerültek előnybe, de erre Medgyessy szintén egy szép távoli dobással felelt. A mérkőzés feléhez 6-6-ról érkeztek a felek.

 


A meccs második 5 percébe fordulva fokozatosan válogatottunk került fölénybe. Fizikálisan jobban bírta a csatát a magyar csapat. Bozóki kétszer is megvillant, majd betalált távolról Ruják Nóra. 10-6-nál német időkérés állította meg a játékot. A folytatásban beállt a 3-4 pont közötti előnyünk. A második játékmegszakításig Bozóki és Medgyessy bizonyult eredményesnek a mieinknél, végül 12-9-ről kaptak szusszanásnyi pihenőt a játékosok. Visszatérve a folytatásra Ruják ismét duplát értékesített, amivel 14-9-nél kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége.


Az utolsó két percben a győztes kiléte már nem volt kérdés. A hajrába fordulva riválisunknál egy kisebb bokasérülés is történt. Végül 16-13-as sikert ünnepelhetett a magyar válogatott és ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A magyar csapat 13 órától Fülöp-szigetek ellen zárja a csoportkört, de addig is érdemes lesz figyelni két közvetlen versenytársunk a spanyol és a holland gárda találkozóit. Élőképes közvetítés ITT látható.

 


Eredmény
Németország – Magyarország 13-16
Pontszerzők: Medgyessy Dóra 5, Bozóki Bettina 5, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra 1

 

Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: