U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kína ellen játszik negyeddöntőt a 3x3-as válogatott kedden

2018.06.11. 22:29 | Magyarország

Kedden már az egyenes kieséses szakasszal folytatódnak a 3x3-as Világbajnokság küzdelmei. A magyar válogatott 9 óra 40 perctől Kínával mérkőzik a négy közé jutásért.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS ITT LÁTHATÓ


Nem könnyű feladat felvezetni a kínai válogatott elleni összecsapást. Negyeddöntős riválisunk jelenleg vezeti a női Világranglistát. Ez részben adódik abból, hogy április végén, május elején rendezték a kínai Shenzhen-ben a 2018-as Ázsia-bajnokságot, ahol hazai pályán ezüstérmet szereztek. A kontinenstornájukon remekül szereplő csapatuk azonban két helyen változott. A két legjobbjukat megtartották és melléjük kisebb szerkezetváltással két új játékost hoztak.


A két legjobbjuk az Ázsia-bajnokságon az All-Star csapatba beválasztott YingYun Li, aki itt a Világbajnokságon is a legeredményesebbjük. A másik alapemberük a 195 cm-es centerük Zhiting Zhang, aki nagypályán erős klubcsapatban, Sanghajban szerepel. Kikerült egy 190 cm és egy 181 cm magas játékos, helyükre valamivel alacsonyabb, de az eddigi meccseiket YouTube-on visszanézve valószínűleg fürgébb játékosok érkeztek.


Az Ázsia-bajnokságon jó benyomást keltett Kína és ezt a formájukat a Világbajnokságra is átmentették. Mind a négy csoportmeccsüket megnyerték, így végeztek a „B” jelű ötös élén. A franciák ellen egy kemény, pergős találkozón 16-14-es sikert arattak. Talán ez volt a legnagyobb fegyvertény, de egy másik európai válogatottat, Svájcot is nehéz helyzetbe hoztak. Ott szoros végjátékban 21-20-as sikert ünnepelhettek.

 


A kínaiak gyorsak, jól dobnak távolról (kereken négy duplát átlagoltak a csoportmeccseken) és szükség esetén magas poszton is fel tudják venni a versenyt. Ebben erősebbek, mint a többi ázsiai válogatott. Túlzás nélkül állítható, hogy az utóbbi évek legerősebb kínai együttese a jelenlegi a 3x3-as világeseményeken.


A magyar válogatottra nehéz, de nem lehetetlen feladat vár. A csapat ugyanazokat az erényeket mutatja, melyek a korábbi években is jellemezték és sikert eredményeztek. Kiváló az összhang a pályán, ami a támadásokban és legalább ennyire fontos, védőmunkában is megmutatkozik. Nem egy vagy két alapembertől várják a megoldást a játékosok, hanem mindenki legjobb tudása szerint veszi ki a részét a meccseken. Emiatt a riválisok számára is nehezebben kiismerhető a játékunk. Amennyiben a kínaiak védekezése, helyenként sok mozgásos gyors játéka nem zökkenti ki a magyar együttest, akkor jók az esélyek a negyeddöntőben.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: