U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A negyeddöntőben zárult válogatottunk számára a 3x3-as Világbajnokság

2018.06.12. 10:42 | Magyarország

Kedden a záró napjához érkezett a 3x3-as Világbajnokság. Az egyenes kieséses szakasszal folytatódtak a küzdelmek. A negyeddöntőben a magyar válogatott 17-14-re alulmaradt Kínával szemben.

 


A D-csoportban második helyen végző magyar válogatott a B-csoport győztesével Kínával mérkőzött a négy közé jutásért. A másik három negyeddöntőből a csoportmásodik lépett tovább és ebben a párosításban is a mieink szereztek vezetést a találkozó elején. Bozóki Bettina és Medgyessy Dóra két-két pontjával az első játékmegszakításig előrébb járt válogatottunk. Ekkor 4-3-ra vezettünk. Miután visszatértek a csapatok a pályára, Ruják Nóra büntetőjével 5-3-as előnyre tettünk szert. A folytatásban azonban egyenlített Kína, a mérkőzés felénél 5-5-ös állást regisztrálhattunk.


Óriási küzdelem jellemezte a meccset, minden labdáért keményen megharcoltak a játékosok. A fej-fej melletti csatában Ruják újabb találatával 6-5-nél ismét megszereztük a vezetést, melyet Bozóki és Medgyessy révén 8-7-ig őriztünk is. Az egész tornán távolról hatékonyan célzó riválisunk egy duplával fordított. A folytatásban 9-9-nél és 10-10-nél még egyenlítettünk, de fokozatosan kínai fölény rajzolódott ki. A második játékmegszakítást követően két és fél perccel a mérkőzés vége előtt 13-10-re lépett el riválisunk.

 


A végjátékban Medgyessy bravúros duplájával 13-12-re felzárkóztunk. Erre gyorsan válaszolt Kína, de Bozóki révén mi sem maradtunk adósak. Ennek megfelelően 14-13-nál újra teljesen nyílt lett a találkozó. Az utolsó perchez közeledve azonban ismét Kína akarata érvényesült, 16-13-nál 3 ponttal elléptek. Ez döntőnek bizonyult, hiszen innentől távoli dobásokkal kockáztatniuk kellett a mieinknek. A videóbíró jó ütemű használatával sikerült még támadási lehetőséget szerezni, sőt büntetőt értékesítve 16-14-re felzárkóztunk. Fordítási esély azonban nem akadt, küzdelmes meccsen 17-14-es kínai siker született.


A magyar válogatott számára ezzel a negyeddöntőben zárult a 2018-as 3x3-as Világbajnokság, mely három győzelmet, két vereséget és Theodoreán Alexandra ügyességi számban elért sikerét hozta. Gratulálunk!


Eredmény
Kína – Magyarország 17-14
Pontszerzők: Medgyessy Dóra 7, Bozóki Bettina 4, Ruják Nóra 3


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: